Forord

OM BLOGGEREN: Mit navn er Nikoline. Jeg er 25 år, bibliofil og bosat i Roskilde. Jeg studerer kandidat i litteraturvidenskab på Syddansk Universitet. Jeg er ordkløver, papirromantiker og velbevandret i litteraturen. I løbet af de sidste tre år, har jeg fungeret som frivillig boganmelder for diverse danske forlag, og i 2014 arbejdede jeg som praktikant hos Rosinante&Co. i deres afdeling for salg og markting med henblik på tekstproduktion og webdesign. I 2015 blev jeg ansat som konsulent for samme forlag. Min hverdag er fyldt til renden med bøger, og alligevel finder jeg det aldrig trættende.

OM BLOGGEN: i 2009 etablerede jeg min første blog, der sidenhen har skiftet både udseende og adresse adskillige gange, for til sidst at tage form som Windblown Pages, der føles rigtigt helt ud i fingerspidserne. Tidligere har jeg behandlet alskens emner lige fra hverdagsglimt til boganmeldelser, og desuden interviewet diverse engelske og amerikanske forfattere. Jeg har også anmeldt bøger for en række danske forlag, herunder Lindhardt og Ringhof, Gyldendal og Rosinante&Co. Bag bloggens billeder, tekster, interviews og videoer er et produktions- og redigeringsarbejde, som er noget jeg bruger lang tid på at udforme inden det digitaliseres, og jeg har af samme grund valgt at copyrighte mit digitale materiale. Derfor ejer jeg alt på bloggen, med mindre andet er angivet.

OM FORFATTERINTERVIEWS: Jeg skriver selv, udarbejder og oversætter de forfatterinterviews, som afstedkommer på bloggen. I den forbindelse gør jeg altid brug af et billede af den pågældende forfatter, men fordi fotografen til billedet sjældent står nævnt på forfatterens egen hjemmeside, krediterer jeg i stedet med, at billedet er lånt fra vedkommendes side, med mindre den pågældende fotograf er angivet, selvfølgelig. Der foreligger også en aftale mellem forfattern og mig med tilladelse til at bruge det pågældende billede her på bloggen.

OM KONTAKT: Grundet manglende kompetencer inden for oversætter-faget, godtager jeg ikke bøger til anmeldelse, som jeg allerede har anmeldt på originalsprog. Jeg anmelder heller ikke bøger i digitalt format, men kun fysiske eksemplarer. Jeg modtager ikke bøger fra selvudgivere, og forbeholder mig retten til at takke nej til en bog uanset afsender. Bøger der sendes uopfordret, kan jeg heller ikke garantere, at jeg hverken vil læse eller anmelde. I mine anmelder skildrer jeg skarpt mellem “anmeldereksemplar fra forlaget”, hvorved der er tale om en bog, som jeg har spurgt på og “tilsendt af forlaget”, hvor der er tale om en bog, der er sendt uopfordret. Mine anmeldelser er ligeledes ikke skrevet som en sparing til forfatteren eller forlaget og vil heller aldrig blive det. Jeg skriver udelukket af hjertes lyst, og det er mit hjerte, der banker bag ordene jeg skriver, og bøgerne jeg læser. Jeg kan også bookes som foredragsholder om det at være bogblogger og om brugen af socialemedier.  Henvendelser kan skal rettes til følgende:windblownpages@hotmail.com


Nikoline Rasmussen