Fem bøger jeg vil læse i min sommerferie

Det har været sommer længe (selvom vejret ikke hele tiden har afspejlet det), men det er først nu, at jeg kan sætte autosvaret på min mail og slå vækkeuret fra. Det er første gang siden jeg skrev speciale, at jeg rigtigt holder sommerferie, og selvom min kalender ikke er fyldt op med aftaler, så har jeg planer om at få det maksimale ud af mine fridage på læsefronten. Derfor har jeg længe inspiceret indholdet i mine reoler efter lige netop de bøger, jeg gerne vil læse i min sommerferie. Læsestakken har ændret sig mange gange, men jeg tror om sider, at jeg har fundet den perfekte blanding af eventyrlig fantasy, historisk young adult og science fiction, og selvfølgelig også et par nye udgivelser om kvinder. I min sommerferie vil jeg læse:

The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy af Mackenzi Lee

Efter et hæsblæsende eventyr med sin bror er Felicity nu tilbage i England med ønsket om at læse medicin og undgå at en kærlighedsramt mand fra Edinburgh falder på knæ for hende. Det er ikke spor let, når man er kvinde i det 18. århundrede, men Felicity er stålfast, og det sætter hurtigt gang i et nyt eventyr, der sender hende en tur over Atlanten. Jeg lagde ikke den første bog fra mig, før jeg havde vendt sidste side med et smil på læben og sommerfugle i maven, og jeg håber, at denne bog vil være præcis lige sådan. Du kan læse min anmeldelse af The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue lige her

Muse of Nightmares af Laini Taylor

Laini Taylor sætter punktum for sin duologi om den belæste Lazlo, hvis verden nu består af spøgelser, sorg og svære valg mellem at redde den, han elsker eller alle andre. Laini Taylor kan noget helt særligt med ord, der får virkeligheden til at virke som en fjern drøm, imens hun omslutter sin læser med magi og monstre på en måde, som kun de færreste kan. Den bogs forgænger efterlod mig uden ord, og jeg har endnu svært ved helt at kategorisere den. Ikke desto mindre glæder jeg til at se, hvor historien vil tage mig hen.

Skyward af Brandon Sanderson

Skyward er forfatterens er en ny YA-bog fra forfatterens hånd, men langt fra hans første bog. Efter Jorden er blevet sønderbombet af udefrakommende, er menneskeheden kun en skygge af sig selv. Alligevel drømmer en pige om at flyve gennem verdensrummets mange galakser, og da hun opdager et flyvrag, bliver drømmen pludselig lidt mere virkelig. Men først skal hun reparere det, og det er ikke helt let, når flyet viser sig at have en sjæl. Jeg har tidligere forsøgt mig med Brandon Sanderson uden held, og jeg håber på, at denne kan åbne døren til et rigt forfatterskab.

Minder om fremtiden af Siri Hustvedt

Siri Hustvedt udvisker grænsen mellem fiktion og virkelighed, når hun tager læseren med på en rejse gennem New York i slutningen af 70’erne, hvor en ung kvinde, der deler initialer med forfatteren selv, begynder at skrive på en roman, der aldrig ser dagens lys. Første senere dukker historien op og giver anledning til at kigge tilbage på de sidste fyrre år af den nu etablerede forfatters liv. Siri Hustvedt er en af mine yndlingsforfattere, og du kan læse om min oplevelse af hende på Louisana Lietrature 2018 lige her. 

Florida af Lauren Groff

Jeg var nær faldet bagover af begejstring, da jeg opdagede, at Lauren Groff var klar med en ny bog. Denne gang har hun skrevet en række noveller, som beskriver skyggesiden af solskinsstaten. Historierne spænder bredt, men handler i grove træk om sorg, ondskab, ensomhed og familielivet, og jeg forestiller mig, hvordan historierne vil passe perfekt ind som et afbræk mellem de lange bøger, jeg ellers planlægger at læse i min sommerferie. Her kan du i øvrigt læse mit interview med forfatteren fra 2016.

Hvilke bøger planlægger du at læse i løbet af sommeren? Planlægger du mon at læse nogle af de bøger, som står på min liste, eller har du allerede gjort det? 

 

2 thoughts on “Fem bøger jeg vil læse i min sommerferie

  1. Årh, jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om Siri Hustvedts nyeste! Jeg vil også selv såååå gerne læse den!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.