3 bøger jeg ville ønske jeg havde haft, da jeg var 15

Det sker, at jeg læser en bog, der efterlader mig så åndeløs, at jeg ville ønske, at jeg kunne give den til mit 15-årige jeg. Enten fordi styrke i den er stor, fordi den handler om noget, som jeg selv har oplevet, eller fordi den har kunne åbne op for debatten om vigtige og relevante emner. Jeg har derfor skimtet mine bogreoler igennem efter den slags bøger, og jeg har fundet tre, som jeg ville ønske, jeg havde haft, da jeg var femten år.

  • It Only Happens in the Movies af Holly Bourne handler om svære familie, romantiseringen af den første gang og gør op med forestillingen om pigen, der ikke er som andre piger. Den handler om den altoverskyggende forelskelse, og ikke mindst den svære kærlighed til sig selv. Bogen tog mit hjerte med storm på en måde, som kickstartede dette indlæg. Jeg ville ønske, at jeg havde haft den, da jeg var 15.
  • The Nowhere Girls af Amy Reed slog benene væk under mig med historien om en gruppe forskellige piger, der finder sammen i kampen mod undskyldningen om, at boys will be boys. Det er en stærk historie med stærke stemmer og vigtige budskaber, og bogen blev lynhurtigt en af mine nye yndlingsbøger.
  • Hun bad selv om det af Louise O’Neill er hård men vigtig læsning. Den handler om voldtægtskultur, victim blaming og misogyni i hverdagen såvel som i retssystemet. Bogens hovedperson er til at begynde med enormt usympatisk, men det, der skete hende, er stadig ikke hendes skyld, og det er måske en af bogens største styrker: Overgreb er aldrig din skyld. Længere er den ikke.

Hvad med dig? Er der en særlig bog, som du ville ønske, du kunne have læst på et tidligere tidspunkt i dit liv?

2 thoughts on “3 bøger jeg ville ønske jeg havde haft, da jeg var 15

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.