Fem bøger til dig, der ikke er klar til at tage afsked med Game of Thrones

Da den sidste Harry Potter-film udkom, kaldte mange det slutningen på en æra, fordi historien om drengen, der ikke kunne slås ihjel, havde været undervejs i så mange år, og fordi historien fik så mange mennesker til at samles i kærlighed om det samme. Sådan tror jeg rigtig mange fans havde det med Game of Thrones, da seriens sidste afsnit satte punktum for historien tidligere på ugen. Historien om familierne Stark, Lannister og Targaryen har i løbet af det knap sidste årti troligt samlede seere foran skærmen til et nyt kapitel i den storslåede historie om is og ild, og det er svært at sige farvel. Hvis du stadig går og nynner titelmelogien eller tænker, at du skal huske at se næste afsnit på mandag, fordi det er blevet en vane, får du her fem boganbefalinger, som du med fordel kan kaste dig over, hvis du endnu ikke er helt klar, til at sige farvel til Game of Thrones (og især seriens kvindelige heltinder).

Fem bøger fra min bogreol

The Ship of Magic af Robin Hobb. En af grundene til at Game of Thrones vandt mit hjerte, er seriens stærke heltinder, og det finder du hos Robin Hobb, hvor handlingen både udspiller sig på havet og i storslåede byer – og så er der også drager. Da Altheas far ligger på sit dødsleje, står hun klar til at overtage det magiske skib, men opdager så, at det nu tilhører sin nådesløse svoger. Frarøvet sin ret er Althea parat til at tage skæbnen i egen hånd og vinde det skib tilbage, der er retmæssigt hendes.

Nevernight af Jay Kristoff. Hvis Arya Stark havde sin helt egen bogserie, ville det være denne. Hovedpersonen i Nevernight er stædig og stærk i en korrupt verden, der har væltet hendes familie af tronen. Akkompagneret af en spøgelseskat lever hun i skyggerne af sin fortid med ønsket om hævn, men først er hun nødt til at lære at begå sig som snigmorder.

A Darker Shade of Magic af V.E. Schwab. Hvis ikke du kan få nok af Arya Stark skal du glæde dig til at møde Delilah Bard. Delilah møder en dag en ung mand, da han rejser igennem hendes verden. Han er en af de sidste, der kan rejse mellem Det røde, Det hvide og Det grå London. Hun overtaler ham til at tage hende med til en anden verden fyldt med eventyr. Men samtidig vågner en gammel verden og dens magi truer med at udslette dem alle, hvis ikke de samarbejder.

An Ember in the Ashes af Sabaa Tahir. Laia er ikke fra en stor slægt, men hun sætter familien over alt, og af samme grund får hendes værdier mig til at tænke på Sansa Stark. Laia er villig til at slutte sig til oprørende og leve i undertrykkernes by, der vil slå hende ihjel, hvis hendes dække bliver afsløret, i forsøget på at opspore information, der kan lede hende på sporet af sin forsvundne bror.

A Song of Ice and Fire af Georg R.R. Martin, selvfølgelig! Gode bøger kan læses igen og igen, og heldigvis er der altid bøgerne bag kæmpesuccesen. Martin har endda skrevet Fire & Blood, som handler om Targaryen-familien, og den skal jeg helt sikkert have læst inden alt for længe.

To bøger i min læsestak

The Priory of the Orange Tree af Samantha Shannon har jeg endnu til gode at læse, men den handler om en splittet verden, hvor en ugift dronning er nødt til at føde en arving, hvis hun vil beskyttet riget mod de farer, der nærmer sig. Et andet sted på slottet forsøger en tjenerinde i skjul at beskytte hende med forbudt magi, imens en kvinde på den anden side af Det mørke hav træner til at blive drageridder. Da kaos truer med at ødelægge alt, krydses deres veje.

The Poppy War af R.F. Kuang er endnu en bog jeg har til gode, men som bestemt lyder til at være fyldt med Game of Thrones-vibes. Da Rin består imperiets test, der har til opgave at finde den mest talentfulde unge til Akademiet, overrasker hun alle. Men overraskelser er ikke altid gode. Rin kæmper ikke kun med sine magiske kræfter, hun kæmper også med at skille sig ud fra mængden med sin hudfarve, køn og klasse. Og da krig bryder ud er Rin nødt til at samle al sin styrke, hvis ikke verden skal falde.

Hvilke bøger vil du anbefale andre med Game of Thrones abstinenser at læse efter seriens afslutning?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.