En litterarts bekendelser #8: Boglige købsvaner og glemsomhed

Hvad der startede som et indlæg med litterære bekendelser, som jeg ikke troede skulle blive til mere end det, er stadig i gang. Min litterære samvittighed er stadig sort, og denne gang bekender jeg alt lige fra boglige købsvaner til klistermærker på bøger, pet peeves og glemsomhed.

 • Det irriterer mig grænseløst, når børne- og ungdomsbøger bliver slået sammen til én kategori.
 • Forsiderne til amerikanske kærlighedsbøger har flere gange afholdt mig fra at købe og læse dem. Jeg har ganske enkelt ikke lyst til at have dem stående i mine reoler.
 • Når jeg søger efter en bog på Goodreads, som jeg overvejer at læse, så læser jeg med vilje først de negative anmeldelser og så de gode.
 • Jeg hader klistermærker på bøger. Vel at mærke den slags, som ikke kan pilles af i et stykke, og som efterlader lim på bogen. Af samme grund holder jeg altid vejret, når de skal pilles af.
 • Jeg er virkelig ikke fan af, når et forlagt midt i en serie beslutter sig for at ændre bøgernes forsider eller størrelse. Ofte ender jeg med at købe hele serien igen, og jeg hader at indrømme det.
 • En af mine boglige pet peeves er, bogen begynder på venstre side og ikke højre.
 • Jeg har aldrig fået læst De fem-bøgerne af Enid Blyton.

Har du det på samme måde eller helt modsat med nogle af mine litterære indrømmelser, og hvilke har du selv på sinde?

6 thoughts on “En litterarts bekendelser #8: Boglige købsvaner og glemsomhed

  1. Det er et godt tip. Jeg mener også, at der findes en eller anden form for sprit, der kan. Jeg bryder mig bare ikke om at involverede en slags med mine bøger af frygt for, at noget går galt. 🙈

 1. Jeg tilslutter mig den med klistermærker på bøgerne! Ofte kigger jeg i bunken af bøgerne og håber, at der skulle være bare én bog, hvor der ikke sidder et klistermærke på, men oftest har samtlige bøger altså fået det på… suk.

  1. Det er det værste. Også selvom der findes mådes at fjerne det resterende klister. Det er dog derimod lidt tilfredsstillende, når et klistermærke kommer af i et stykke.

  1. It really is annoying – especially when the sticker doesn’t come off in one piece. I have books with stickers so old I’d to leave them on, because I could tell I wouldn’t be able to get them off.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.