Fem bøger der med stor sandsynlighed giver dig lyst til at gå i skole igen

Jeg elskede at gå i skole. Sommetider savner jeg det endda. De lange dage på universitet med fordybelse og ny viden, der kun gjorde mig sulten efter mere. Alle de mange timer jeg tilbragte på biblioteket på jagt efter nyt læsestof, jeg kunne slæbe med hjem og fylde min hverdag med. Derfor har jeg samlet en liste over fem bøger, der handler om skoleliv, som med stor sandsynlighed vil give dig lyst til at gå i skole igen.

Fem bøger der tager afsæt i forskellige skoler

  • Looking for Alaska af John Green foregår på noget, der minder om en efterskole, hvor det sociale vægter højt, og venskabet mellem bogens hovedperson, hans værelseskammerat og to andre elever vil få dig til at pakke en kuffert med det samme og bestille en envejsbillet til Culver Creek.
  • A Study in Charlotte af Brittany Cavallaro foregår på et amerikansk college, hvor efterkommerne af John Watson og Sherlock Holmes mødes, da et mord bliver begået på campus.
  • Vampire Academy af Richelle Mead. Bag høje mure og tæt bevoksning lægger akademiet, der træner moroi og deres beskyttere i at overleve en verden med Strigoi, der tørster efter royalt blod. Der står derfor kamptræning og overlevelsesteknik på skoleskemaet.
  • Harry Potter og De Vises Sten af J.K. Rowling er uden tvivl en bog, der har fået flest til at sukke efter deres optagelsesbrev i årevis. Hogwarts er det mest magiske sted med lange korridorer, dybe kældere og tårne, der strækker sig mod himlen, hvor eleverne lærer om magi og dens verden.
  • Carry On by Rainbow Rowell er perfekt til dig, der savner Hogwarts. Mere præcist kan det ikke siges.

To bøger med skoler jeg planlægger at læse

  • Truly Devious af Maureen Johnson foregår på en privatskole, der huser de mest intelligente, kreative og opfindsomme elever i landet. Det er en eliteskole, men den perfekte facade brister, da inspektørens kone og datter bliver kidnappet, og en af førsteårseleverne beslutter sig for at opklare mysteriet bag den mystiske Devious. Det lyder alt for spændende til at gå glip af.
  • Dread Nation af Justina Ireland lyder ulig noget, jeg endnu har læst. Den udspiller sig i et post-apokalypisk Amerika, hvor unge bliver trænet på et akademi, så de kan forsvare sig mod de levende døde, der har indtaget verdenen og lagt den øde.

Hvilke bøger med skoler kan du anbefale til min to be read-liste, og har du læst eller planlægger du at læse nogle af bøgerne på min liste?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.