Lyt til en fiktiv verden, imens du læser

Det kræver koncentration at læse – selv når det ikke føles sådan, og siderne nærmest bare vender sig selv og timerne flyver ubemærket afsted. Derfor kan det også være svært både at lytte til musik og læse samtidig. Konkurrencen om mit fokus bliver for stort til at det rigtigt kan fungerer, men jeg har fået det til at fungere ved at lytte til stemningsvideoer på YouTube. Videoerne er perfekte til din læsning, hvis du nogensinde har forestillet dig, hvordan det ville være læse på biblioteket på Hogwarts, være i et Hobbit-bo eller slentre igennem det snedækkede Narnia. Derfor har jeg i løbet af de sidste par uger tilbragt meget tid med at læse i Ravenclaws opholdsstue, Howls levende slot og i Doktorens Tardis. Her får du fem stemningsvideoer fra fiktive verdener, som kan skabe rammerne for din læsning.

  • Hogwarts bibliotek. Læn dig tilbage til lyden af lyden af ilden i kaminen, vinden der ruser udenfor og pergament, der bliver skrevet på og vendt. Der er også en anden bilioteksvideo, som er værd at lytte til.
  • Dit kollegies opholdsstue. Hvad en du hører til i Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw eller Slytherin, kan du trække dig tilbage til din opholdsstue og nyde de velkendte lyde af den lette summen fra dine medstuderende, bøger, der bliver læst og bladret i og den optændte pejs. Besøg også Hogsmeade og Hagrids hytte.
  • Lygtepælen i Narnia. Hvis jeg pludselig fandt vej til Narnia, ville jeg ikke tøve et sekund med at træde igennem garderobeskabet og ud i det snedækkede landskab. Her daler sneen langsomt og knitre let under fødderne.
  • The Green Dragon Inn i Lord of the Rings. Træd ind i varmen til lyden af klirrende glas, let musikspil og skramlen fra gæsterne. Du kan også lytte til fuglene og vandfaldet i Rivendell eller besøge Hobbitterne.
  • Howl’s Moving Castle. Howls levende slot tager dig blandt andet med til hattebutikken og den lille by Porthaven med lyde fra klirrede porcelæn, te, der bliver skænket, knirkende gulvbrædder og skiftende vejr.

Hvis du kunne træde ind mellem én bogs sider for at læse, hvilken bog ville du så helst befinde dig i?

2 thoughts on “Lyt til en fiktiv verden, imens du læser

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.