En litterarts bekendelser #7: Ernest Hemingway og kvindesyn

Fra et indlæg til mange

Da jeg skrev det første indlæg om min litterære samvittighed, havde jeg ikke troet, at det ville ende med at blive en indlægsserie, for jeg troede ikke, at min samvittighed var så sort. Men det er den. Denne gang handler det om Harry Potter, Hemings kvindesyn og hvad, der får mig til at krumme tæer ved forældede boganbefalinger til teenagere.

  • De fleste har en favorit Harry Potter-bog, men jeg ved ikke, hvilken jeg bedst kan lide. Dog er den af bøgerne, som jeg mindst kan lide Harry Potter and the Order of the Phoenix. Den er lidt for rodet og lidt for lang.
  • Jeg har det ofte sådan med serier, at jeg holder mest af den første bog, fordi det er der, hvor eventyret begynder.
  • Jeg har ingen tolerance for bøger, hvor kvindelige karakterer taler nedladende om andre kvinder, bare fordi de ikke er bedste venner, eller fordi forfatter gerne vil differentiere den gode fra den onde. Nej, bare nej!
  • Det der måske irriterer mig mest ved romance-genren er, at kvinderne ofte beskriver deres orgasme ens, som en eksplosion bag øjenlågene eller noget i den stil.
  • Jeg krummer altid tæer, når nogen efterspørger en bog til sin teenager, og anbefalingerne lyder på ikke tidsvarende bøger som Onkel Toms hytte, Puk-bøgerne eller Oliver Twist, fordi det er bøger, anbefaler selv læste som ung.
  • Jeg kan ret godt lide Ernest Hemingway, men måden han skriver kvinder på er helt forfærdelig.

Har du det på samme måde eller helt modsat med nogle af mine litterære indrømmelser, og hvilke har du selv på sinde?

2 thoughts on “En litterarts bekendelser #7: Ernest Hemingway og kvindesyn

  1. Jeg har det på præcis samme måde med “Harry Potter and the Order of the Phoenix” – den er simpelthen bare lidt for lang. Jeg er dog begyndt at kunne sætte lidt mere pris på den, jo flere gange jeg har genlæst den. Det er jo stadig en fantastisk bog, og en vigtig del af historien. Udførelsen er måske bare ikke helt så fantastisk, som i de seks andre bøger.

    1. Helt enig. Det er en bog, som bliver nemmere at sætte pris på med årene. For selvom jeg synes, at det er seriens svageste bog, så er den jo stadig helt fantastisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.