Det har jeg fået ud af at læse bøger på min Kindle

Bøger til ingen penge – bogstavelig talt

Jeg har altid været en papirbogspige. Synet af mine bogreoler og de mange muligheder er svære at slå, og der er en hel særlig følelse forbundet med at sætte en færdiglæst bog tilbage i reolen. Derfor afskrev jeg længe ethvert andet bogformat end papirbogen, og i lang tid så jeg ingen fordele ved e-bøger andet end deres praktiskhed. På en e-bogslæser fylder de ikke spor, og formatet kan også læses på tablet og telefon, hvilket er smart, når man skal på ferie, eller hvis man bor et sted, der begrænser muligheden for et hjemmebibliotek. Det er praktisk, smart og kompakt, men ikke noget, der før har fyldt i min læsning på nogen måde. Det gør det nu. Efter jeg startede hos forlaget Carlsen, er jeg blevet udstyret med en Kindle til at læse manuskripter på, og med den åbnede der sig en hel ny verden.

Et pusterum en læsefyldt hverdag

Med en Kindle har jeg forsat kunne læse i det propfyldte morgentog, hvor alle siddepladser er optaget, fordi den kan betjenes med bare én hånd. Samtidig er der også altid let adgang til alverdens bøger med bare få klik. Selvom jeg hovedsageligt bruger min Kindle til at læse arbejdsrelaterede bøger, bruger jeg den også til at udforske bøger, som jeg er nysgerrig på eller bøger, som jeg er i tvivl om. Viser en bog sig at være noget helt særligt, kan jeg altid bestille den hjem til mit hjemmebibliotek efterfølgende og kun har brugt få ekstra kroner på det. Eksempelvis købte jeg My Lady Jane som e-bog til knap to dollars, fordi jeg var usikker på, om det var en bog for mig. Det var det, og nu står den i bogreolen.

Jeg holder mig opdateret på tilbud med et nyhedsbrev fra Book Riot, som sendes ud hver eftermiddag med dagens særpriser, og så holder jeg mig også manuelt opdateret hos Amazon, med deres mange og varierende tilbudslister og kampagner. At læse på min Kindle har givet mig et pusterum i en læsefyldt hverdag. Det lyder måske skørt, med nogle gange kan jeg godt blive mæt af alle de bøger, som udgør min hverdag, men på en eller anden måde omfatter det endnu ikke de digitale udgivelser. At læse dem føles dejligt uforpligtende (med mindre der er tale om manuskripter til arbejde), for jeg anmelder ikke de bøger, der er på min Kindle, og det letter en smule for arbejdstrykket. Så selvom jeg forsat rækker ud efter papirbogen først, er e-bøger blevet en slags helle i en hverdag fyldt med bøger.

Hvordan har du det med e-bøger? Fylder det i din læsning, eller holder du dig udelukkende til at læse papirbøger? 

8 thoughts on “Det har jeg fået ud af at læse bøger på min Kindle

 1. Jeg læste rigtig mange e-bøger under min barsel, hvor jeg ofte befandt mig i et halvmørkt værelse med kun én ledig hånd. Det var genialt! Nu er der længere og længere imellem, at jeg får læst e-bøger.

  1. Det lyder ret så genialt. Der kommer e-bøger virkelig til sin ret. Jeg bruger også min i det tæt pakkede morgentog, hvor der er svært st have begge hænder frie til at læse samtidig med at stå op. Det fungerer bare.

 2. Jeg læser mange e-bøger. Jeg er vild med, hvor let det er – og især også priserne! Man kan jo indimellem finder bøger helt gratis! Og det er bare så nemt – man skal ikke vente på levering eller stå i lang kø nede i boghandleren. Man klikker bare, accepterer købet og PLING så ligger der en ny bog i ens bibliotek. Derudover kan jeg finde en hel del motivation i at se, hvor mange procent af bogen, jeg har læst, uden at blive skræmt af størrelsen, vægten og sideantallet.
  Så jeg er kæmpe e-bogsfan! Og lydbogsfan egentlig også (når oplæsningen er god!), men nu var det ikke det, du efterspurgte ;)

  1. Priserne er jo næsten ikke-eksisterende på udenlandske e-bøger, og det er simpelthen så let at købe sig fattig. Det du beskriver med lange køer og PLING, så er bogen købt ved et enkelt klik er jo også det, som rigtig mange læsere gerne vil have, når de falder over en spændende bog, en ventet udgivelse eller en pludselig trang til at læse en bog, man ikke har i forvejen. Der er det virkelig smart med e-bøger. Det er så nemt.
   Uh ja, med lydbøger afhænger hele historien virkelig af oplæseren. Jeg har før måtte opgive en lydbog, fordi oplæseren ikke var god. Har du også det?

   1. Ja, det har jeg, og det er rigtigt ærgerligt, når det sker! Men det betyder nemlig bare helt vildt meget, at oplæseren er god. Og ikke bare som dygtig oplæser; han/hun skal også passe til bogens genre og fortællerstemme.

   2. Det er det virkelig. En historie kan virkelig gå i stykke, hvis oplæseren ikke kan bærer den. Det er bestemt ikke nogen let opgave, men når det lykkes er det helt fantastisk.

 3. Jeg læser oftest e-bogsudgaver, af bøger jeg har på reolen i forvejen. Det virker så fjollet, men oftest er det altså bare lettere at have telefonen pakket med bøger og med på vejen, end en lille rullekuffert fyldt med bøger. <3
  Jeg vil altid vælge papirformatet frem for hvad som helst andet, men jeg kan ikke nægte, at det digitale format er herre handy.

  1. Det digitale re nemlig herre handy! Også selvom papirformatet er en sikker vinder. Det er også dejligt nemt at sidde med telefonen eller sin ebogslæser. Den kan man trods alt betjene med kun én hånd. Derfor er jeg også så glad for min Kindle, når jeg pendler og toget er overfyldt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.