Serier som er gået i glemmebogen

Jeg plejede at læse rigtig mange serier. Det gør jeg tildeles stadig. Jeg er i hvert fald god til at påbegynde flere serier ad gangen i sådan en grad, at jeg hurtigt mister overblikket. Det sker, at jeg helt mister interesse for en serie, og at den derfor går i glemmebogen, men andre gange sker det gradvist og næsten ubemærket, fordi nye bøger løbende kommer til og fastholder mit fokus. Selvom jeg prøver at holde lidt igen med serielæsning, så banker mit hjerte stadig for den slags historier, for det er nu noget helt særligt ved at kunne blive i en god historie i længere tid en bare den første bog.

Her er en top fem liste over serier, som jeg er gået i stå med

 • Study-serien af Maria V. Snyder. Den oprindelige trilogi er blandt mine yndlingsfantasybøger, og da forfatteren offentliggjorde, at nye bøger var på vej, kunne jeg dårligt få armene ned. Alligevel har jeg endnu ikke fået læst bøgerne, og selvom jeg gerne vil tager jeg tilløb til at få det gjort. Før eller siden skal det nok lykkes.
 • Fever-serien af Karen Marie Moning. Jeg var ret begejstret for denne serie, og jeg fløj da også igennem de første fire bøger. Siden da er jeg ikke kommet videre med bøgerne. Serien har siden da sneget sig op på ti bøger, og er pludselig blevet et projekt, jeg ikke helt kan overskue, selvom jeg ret godt kan lide de bøger, jeg allerede har læst.
 • Anne of Green Gables-serien af L.M. Montgomery er min helt store litterære skam. Jeg har kun læst de første tre bøger i serien, og det er på trods af, at jeg forguder forfatterens andre bøger. Alligevel står hendes mest kendte serie tilbage som en brændende skam i min bogreol. Måske i også min største litterære skam overhovedet.
 • Green Rider-serien af Kristen Britain. Jeg elskede den første bog i serien, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har genlæst den. De første fem bind står også i min reol, og tre af dem har jeg allerede læst, men nu er det ved at være så længe siden, at jeg føler mig nødsaget til at genlæse dem igen, før jeg læser eventyret til ende, og da bøgerne er på op mod 700 sider lange, er det endnu et projekt, jeg ikke helt kan overskue.
 • Barsoom-serien af Edgar Rice Burroughs. Jeg lyttede til A Princess of Mars for et par år siden, og jeg kunne ret godt lide den, men oplæseren til den efterfølgende bog var så ringe, at jeg ikke har læst bøgerne siden.

Er du også en hardcore serie-læser, og hvis du er, hvordan holder du så styr på dem? Er der nogen serier, hvor du har måtte opgive dem, eller som du har helt har glemt eksisterede? 

Reklamer

8 thoughts on “Serier som er gået i glemmebogen

 1. Hehehe. Eftersom jeg elsker fantasy og scifi, så er jeg altid i gang med adskillelige serier. Det er som om, at forfattere inden for disse genrer bare ikke kan lade være med at skrive serier ;-)

  Jeg holder som sådan ikke styr på dem – men det er lidt forskelligt, hvor trofast jeg følger med udgivelsestempoet. Jeg ventede for eksempel med at læse første bog i ‘The Stormlight Archives’ indtil de to næste var udkommet, for Brandon Sanderson plejer at være i gang med flere serier, så der kan godt gå flere år mellem hver udgivelse.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Lad os bare tage Sanderson som eksempel. Hans bøger er ret lange, og det samme er hans serier. Når der går så længe mellem hver udgivelse, fordi han nu arbejder på flere serier ad gangen, føler du dig så aldrig nødsaget til at gå tilbage og genlæse de forrige bøger, når der udkommer en ny? Jeg har det selv ret okay med at der går et år mellem to bøger, men hvis der går længere end det, kan jeg godt have svært ved at huske, hvad der skete i de forrige bøger. Jeg nyder virkelig at læse seriebøger, men jeg føler nogen gange, at det bliver lidt af et uoverskueligt projekt at skulle læse dem, når det af og til kræver, at jeg starter forfra for at holde trit med nye udgivelser.

   1. Nej – jeg sørger jo netop for at vente med at gå i gang med en serie, indtil der er udkommet flere i træk, så jeg ikke risikerer, at der går 2-3 år mellem hver :-)

    Mvh.
    Den lille Bogblog

   2. Se, det er jo smart! 😌 Det kunne selvfølgelig også være, at du havde en suveræn hukommelse og evnen til at udholde den lange ventetid mellem udgivelserne så let så ingenting. 😉

 2. I will admit-I do have a problem of collecting book series and sometimes don’t even finish them. For example, I have the House of Night series not even done. I got a couple of their book and read them and didn’t finish reading the series because i didn’t have a chance to get more, along with Game of Thrones, Wheel of Time, and also the Mortal Instrument series (I have four of them, haven’t touched them in a while

  1. In your defence the House og Night series is crazy long. It is unreal. Same goes for The Mortal Instruments and its universe. But having unread books is not a bad thing. It just means that you always have adventures to look forward to.

 3. Jeg har gang i så mange serier at jeg ikke har tal på det. Jeg læser hvad der lige falder mig, jeg er meget en humør læser, men jeg regner med at jeg nok skal nå til dem på et tidspunkt. Jeg genlæser dog sjældent en bog inden jeg skal den næste fordi jeg har erfaret at det ødelægger min læseoplevelse. Selvom jeg ikke kan huske alle detaljerne fra foregående gør det ikke noget, for så snart jeg går i gang med den næste bog bliver min hukommelse aktiveret og jeg husker mere og mere jo mere jeg læser og for mig giver det stadig en fantastisk læseoplevelse 😄❤ jeg ville også syntes det ville være uoverskueligt hvis jeg som dig skulle genlæse bøgerne i en serie gør jeg kunne komme i gang med den nyeste. Fx læser jeg Mercy Thompson serien af Patricia Briggs og der er vi altså oppe på 10 bøger og den 11 på vej. Jeg har endnu ikke læst nr. 10 og ville slet ikke kunne magte at genlæse alle 9 inden. Jeg genlæser dem på et tidspunkt jeg har lyst. Jeg har accepteret at man ikke kan huske alle detaljer og nyser historien som den kommer. Også fordi jeg kan føle mig presset til at læse en historie/trilogi igennem hvis jeg har ventet på de alle er udgivet også nyder jeg slet ikke læsningen på samme måde. Jeg nyder at læse en masse forskellige bøger ind imellem og glæde mig ventetiden på en god på og opbygge spænding. Det med at læse en hel trilogi i træk kan jeg gå død i og få for meget af også bliver oplevelsen ringer for mig. Også vil jeg sige at du ikke skal få dårlig samvittighed over ikke at få læst hele Anne af Grønnebakken serien. Jeg har læst dem alle og de er skønne, men du behøves ikke genlæse de gamle, så længe du kan huske de grove træk. Der er jo også ca. 10 bøger i den serie. Det er et nyt punkt i Annes liv i hvert bog og andet jeg ikke vil spoile så du kan sagtens læse dem med mellemrum. Hvis du læser 1-2 Om året vil det sikkert ikke føle lige så overskueligt. Og hvis det er sammen med de andre seriers gør det et mål. Lav en liste over alle de serier du er i gang med og træk en seriebog om måneden og læs den, så får du ryddet ud i dem. For tror dit problem er at du tror du skal læse dem alle på en gang og det er urealistisk mener jeg. Jeg får sådan helt lyst til at lave min egen liste og finde ud af hvor mange serier jeg har gang I! Tror jeg går i gang med det nu! Er virkelig nysgerrig på det 😱🤔😂 Hilsen den ustyrlige serielæser

  1. Jeg plejede at være en serielæser; når en bog i serien var slut, og hvis jeg havde den næste liggende, ville jeg øjeblikkeligt kaste mig over den. Sådan er det ikke længere, så jeg tror ikke det er så meget følelsen af, at jeg /skal/ genlæse de foregående bøger i en serie, før jeg kan fortsætte den, så meget som det er et afsavn til at kunne læse på samme måde, som jeg plejede. Det tager lidt tid at vænne sig til.

   Lige med de serier, som jeg har listet op her, er der gået flere år siden jeg læst videre sidst, og fordi jeg læser så mange bøger om året føler jeg ikke, at jeg kan huske historien nok til, at det ikke ville påvirke min læseoplevelse, hvis jeg fortsatte den. For selvfølgelig kan man læse seriebøger med måneders mellemrum – år endda! Mange bøger udkommer trods alt med et års mellemrum, og nogle gange mere, og så kan man jo blive nødt til at vente (med mindre man afholder sig fra at læse serien, til alle bøgerne er udkommet).

   Det er en god idé at lave en liste over de serier, der er igangværende. Det tror jeg måske, at jeg gør.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.