Serier som er gået i glemmebogen

Jeg plejede at læse rigtig mange serier. Det gør jeg tildeles stadig. Jeg er i hvert fald god til at påbegynde flere serier ad gangen i sådan en grad, at jeg hurtigt mister overblikket. Det sker, at jeg helt mister interesse for en serie, og at den derfor går i glemmebogen, men andre gange sker det gradvist og næsten ubemærket, fordi nye bøger løbende kommer til og fastholder mit fokus. Selvom jeg prøver at holde lidt igen med serielæsning, så banker mit hjerte stadig for den slags historier, for det er nu noget helt særligt ved at kunne blive i en god historie i længere tid en bare den første bog.

Her er en top fem liste over serier, som jeg er gået i stå med

 • Study-serien af Maria V. Snyder. Den oprindelige trilogi er blandt mine yndlingsfantasybøger, og da forfatteren offentliggjorde, at nye bøger var på vej, kunne jeg dårligt få armene ned. Alligevel har jeg endnu ikke fået læst bøgerne, og selvom jeg gerne vil tager jeg tilløb til at få det gjort. Før eller siden skal det nok lykkes.
 • Fever-serien af Karen Marie Moning. Jeg var ret begejstret for denne serie, og jeg fløj da også igennem de første fire bøger. Siden da er jeg ikke kommet videre med bøgerne. Serien har siden da sneget sig op på ti bøger, og er pludselig blevet et projekt, jeg ikke helt kan overskue, selvom jeg ret godt kan lide de bøger, jeg allerede har læst.
 • Anne of Green Gables-serien af L.M. Montgomery er min helt store litterære skam. Jeg har kun læst de første tre bøger i serien, og det er på trods af, at jeg forguder forfatterens andre bøger. Alligevel står hendes mest kendte serie tilbage som en brændende skam i min bogreol. Måske i også min største litterære skam overhovedet.
 • Green Rider-serien af Kristen Britain. Jeg elskede den første bog i serien, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har genlæst den. De første fem bind står også i min reol, og tre af dem har jeg allerede læst, men nu er det ved at være så længe siden, at jeg føler mig nødsaget til at genlæse dem igen, før jeg læser eventyret til ende, og da bøgerne er på op mod 700 sider lange, er det endnu et projekt, jeg ikke helt kan overskue.
 • Barsoom-serien af Edgar Rice Burroughs. Jeg lyttede til A Princess of Mars for et par år siden, og jeg kunne ret godt lide den, men oplæseren til den efterfølgende bog var så ringe, at jeg ikke har læst bøgerne siden.

Er du også en hardcore serie-læser, og hvis du er, hvordan holder du så styr på dem? Er der nogen serier, hvor du har måtte opgive dem, eller som du har helt har glemt eksisterede? 

Reklamer

6 thoughts on “Serier som er gået i glemmebogen

 1. Piskeriset

  Hehehe. Eftersom jeg elsker fantasy og scifi, så er jeg altid i gang med adskillelige serier. Det er som om, at forfattere inden for disse genrer bare ikke kan lade være med at skrive serier ;-)

  Jeg holder som sådan ikke styr på dem – men det er lidt forskelligt, hvor trofast jeg følger med udgivelsestempoet. Jeg ventede for eksempel med at læse første bog i ‘The Stormlight Archives’ indtil de to næste var udkommet, for Brandon Sanderson plejer at være i gang med flere serier, så der kan godt gå flere år mellem hver udgivelse.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Nikoline

   Lad os bare tage Sanderson som eksempel. Hans bøger er ret lange, og det samme er hans serier. Når der går så længe mellem hver udgivelse, fordi han nu arbejder på flere serier ad gangen, føler du dig så aldrig nødsaget til at gå tilbage og genlæse de forrige bøger, når der udkommer en ny? Jeg har det selv ret okay med at der går et år mellem to bøger, men hvis der går længere end det, kan jeg godt have svært ved at huske, hvad der skete i de forrige bøger. Jeg nyder virkelig at læse seriebøger, men jeg føler nogen gange, at det bliver lidt af et uoverskueligt projekt at skulle læse dem, når det af og til kræver, at jeg starter forfra for at holde trit med nye udgivelser.

   1. Piskeriset

    Nej – jeg sørger jo netop for at vente med at gå i gang med en serie, indtil der er udkommet flere i træk, så jeg ikke risikerer, at der går 2-3 år mellem hver :-)

    Mvh.
    Den lille Bogblog

   2. Nikoline

    Se, det er jo smart! 😌 Det kunne selvfølgelig også være, at du havde en suveræn hukommelse og evnen til at udholde den lange ventetid mellem udgivelserne så let så ingenting. 😉

 2. brittanyantoinette

  I will admit-I do have a problem of collecting book series and sometimes don’t even finish them. For example, I have the House of Night series not even done. I got a couple of their book and read them and didn’t finish reading the series because i didn’t have a chance to get more, along with Game of Thrones, Wheel of Time, and also the Mortal Instrument series (I have four of them, haven’t touched them in a while

  1. Nikoline

   In your defence the House og Night series is crazy long. It is unreal. Same goes for The Mortal Instruments and its universe. But having unread books is not a bad thing. It just means that you always have adventures to look forward to.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.