Interview med Samantha Young

Du kender hende måske for hendes populære serie Dublin Street, men ved du hvilken forfatter Samantha Young drømmer om at møde, eller hvad romancegenren betyder for hende? I dette interview kan du lære hende bedre at kende og finde ud af, hvilke krav hun har til en uimodståelig love interest og hvilke forhold hun har til sko og kage. Du kan også læse mere om hende på hendes hjemmeside.

Hvad vil du gerne fortælle om dig selv til læserne?
Jeg er besat af bøger (det er ingen overraskelse), og jeg har faktisk et bibliotek i mit hjem. Jeg er også besat af sko. Jeg har for mange sko. Det burde jeg egentlig ikke sige, for det er det, som andre fortæller mig, selvom jeg ikke mener, at det ikke er muligt at have for mange sko. Jeg elsker også kage. Faktisk er jeg helt vild med bagværk generelt. Bøger, sko og kage. Det er mig.

Du skriver inden for forskellige genrer som romance, paranormal og contemporary. Hvilken er din favorit?
Jeg har faktisk ikke en favorit. Jeg kan dog lide dem alle af forskellige grunde. Jeg elsker at den paranormale genre for måden, den får min fantasi til at strække sig endeløst. Jeg bruger dog min uddannelse i historie til at forme mine paranormale verdener. Med romance elsker jeg at kunne fokusere på personkarakteristik, hvilket også er min yndlingsdel af skriveprocessen. Den contemporary-genren giver mig mulighed for at være real, raw and gritty – jeg elsker at stræbe efter autenticitet

Hvordan har dit liv forandret sig efter din store succes med dit forfatterskab?
Jeg har fået mere travlt, end jeg kunne have forestillet mig. Men jeg har travlt med det arbejde, som jeg elsker, så jeg er meget taknemlig at kunne det, da det ikke er alle, der arbejder med deres drømmejob. Endnu en ændring er, at jeg rejser langt mere nu, end jeg tidligere har gjort. Faktisk har jeg aldrig rejst ret meget, men nu har jeg rejst verden rundt til forskellige events.

Hvordan håndterer du dårlige anmeldelser? Tager det modet fra dig, eller formår du at bruge det konstruktivt?
Jeg ser helt sikkert det konstruktive. Hvis det ikke er konstruktivt, ryster jeg det bare af mig. En af måderne hvorpå jeg håndtere det er ved at læse anmeldelser af mine yndlingsbøger, som ikke er konstruktive, fordi det minder mig om at ikke alle har det på samme måde med en bog. Hvis en anmeldelse er konstruktiv bruger jeg det helt sikkert til at blive en bedre forfatter. 

Hvad betyder romancegenren for dig?
Det er ren eskapisme. For mig handler romance om to karakterer, deres individuelle udvikling, og deres rejse sammen. For mig formår romancegenren også at indfange så mange hverdagstematikker som coming-of-age, tab, succes, fiaskoer, frygt, usikkerheder, underholdning, venskaber såvel som den store kærlighed. Når jeg læser genren vil jeg gerne grine, græde, mærke mit hjerte briste og føle det hele igen til en god og positiv slutning.

Hvilke tre karakteristika mener du at en uimodståelig love interst bør besidde?
Han skal være drilsk, ambitiøs (uanset niveauer), og ikke alt for overbærende men tilpas alfa. ;)

Hvis du kunne date en af mændene fra Dublin Street-serien, hvem skulle det så være?
Ahhh! Det er som at bede mig vælge mellem kage og cookies! Kan jeg ikke få dem alle?

Hvilken forfatter vil du helst møde og hvorfor?
Patrick Ness. Jeg er kæmpefan af hans arbejde, og jeg ville elske at tale med ham og se, hvordan det ville være at tale med så stort et litterært geni.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.