Papirprinsessen (Royals #1) af Erin Watt


Papirprinsessen (org. titel Paper Princess) af Erin Watt, udgivet af Flamingo i 2017 (org. udgivet i 2016). Læst på dansk — originalsproget er engelsk.

17-årige Ella Harper er studerende om dagen og stripper om natten, og hendes liv er en konstant balancering på kanten. Hun stripper af nød, fordi hun dårligt kan få tilværelsen til at løbe rundt. Efter sin mors død, dukker den fremmed og velhavende Callum Royal op, der hævder at være hendes nye værge. Han tilbyder hende ikke kun et liv i luksus med en uddannelse på en prestigefyldt skole, men også viden om den far, hun aldrig har kendt. Da der kommer kontanter på bordet, er Ellas beslutning allerede taget. Men livet hos Royal-familien er fyldt med intriger, og hun er nødt til at lære at navigere i den guldindfattet verden af magtspil, sex og hævn, hvis hun vil overleve i den. 

Jeg har aldrig haft særlig stor succes med forfatterduoer. Oftest har forfatternes forskellige skrivestile været for tilstedeværende, men sådan en forfatterduo er  Jen Frederick og Elle Kennedy ikke. Med Papirprinsessen har åbnet en dør ind til et liv i overklassens grænseløse verden, hvor mulighederne er endeløse, så længe man har penge, og hvor grænser er til for at blive overskredet. Det er på mange måder et klassisk luksusliv, hvor facaden er blankt poleret, imens virkeligheden er en helt anden. Royal-familien lider under et tabt og misbilligelse, pengegriskhed og knuste drømme. Kontrasterne mellem deres liv er meget klassiske, men fortælling er dog helt sin egen.

“Nogle gange tror jeg, at universet bare har besluttet sig for, at jeg ikke har lov til at have det godt.”

Ella kommer fra et liv i rendestenen, og hende gåpåmod og indre styrke er ikke til at tage fejl af. Hun er en overlevet og en af den slags heltinder, der ikke behøver andet end sin skarpe tunge for at kunne slå fra sig. Da hun indvilliger i Callum Royals tilbud om månedlig betaling for et liv i luksus er interessant, fordi hun tilgår det med forventningen om at lukke sit hjerte over for alt det, hun møder på den anden side af guldportene. Hun har en plan om at flygte derfra med favnen fuld af penge, hvis det skulle blive nødvendigt. Selvom hun er drevet af ønsket om penge og økonomisk frihed, så er hun ikke hjerteløs, og da det langsomt viser sig, at Royal-familien kæmper mod hinanden, åbnes hendes hjerte langsomt.

På trods af at Papirprinsessen er første bind i en længere serie, er Ellas udvikling i denne første bog ikke til at tage fejl af, og jeg elskede det. Selvom handlingen kredser meget om de mange intriger, så er det ikke en bog, der på noget tidspunkt går i stå eller lader sine karakterer sygne hen. De over-privilegerede milliardær arvinger er alle mærket af sorg over tabet af deres mor og misbilligelsen af deres fars forsøg på at genfinde lykken, og hans beslutning om at tilbyde Ella et liv hos dem. Særligt Reed Royal gør alt, hvad han kan, for at komme på tværs af Ella, selvom det samtidig antænder en gnist i dem begge, der bliver umulig at slukke igen. De kæmper ikke kun mod hinanden, men også med deres følelser.

“At forlade sig på skæbnen er for de svage – dem, der ikke har nok styrke eller vilje til at skabe det liv, de gerne vil have. Der er jeg heller ikke endnu. Jeg har ikke nok styrke, men det får jeg en dag.”

Papirprinsessen er en af den slags bøger, der er svære at lægge fra sig. Den fik mit hjerte til at galopere og efterlod mig åndeløs, da jeg nåede slutningen. Det er en bog, der ikke er perfekt, men det er samtidig også en bog, der handler om netop det; den åbner op for en verden, der udstråler perfektion, men som under overfladen er ved at krakelere og falde fra hinanden. Den har sine vanskeligheder, men det overskygger ikke det faktum, at jeg fløj igennem bogen med stor fornøjelse. Papirprinsessen er en oplagt sommerbog, som jeg helt sikkert skal læse igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.