Dewey’s 24 Hour Readathon: Et døgn i læsningens tegn

Stille læsedage er som et åndehul i en travl hverdag. Jeg elsker at læse, og derfor river jeg ofte hele dage ud af kalenderen til at få det gjort. Nu, i specialetiden, mere end nogensinde. På den måde er den kommende lørdag ikke anderledes end så mange andre læsedage, men her deltager jeg dog i Dewey’s 24 Hour Readathon for niende gang, og rammerne for min deltagelse har altid været de samme. Jeg plejer at planlægge min læsestak flere måneder i forvejen, sådan at jeg eventuelt kan købe de bøger hjem til begivenheden, som jeg drømmer om at læse, og jeg betragte min bogreolers brede udvalg og leder efter glemte eller oversete perler, som jeg kan tilføje min stak. Sådan er det ikke i år. Min bogstak er resultatet af talrige overvejelser, gentagne ombytninger, og jeg er endnu ikke sikker på, at jeg er endt med den bogstak, som jeg kommer til at læse. For en gangs skyld vil jeg vælge min bøger i takt med at jeg får dem læst.

Jeg tror dog, at jeg vil begynde med Fangirl af Rainbow Rowell, som jeg længe gerne har ville læse, for dernæst at fortabe mig i Laini Taylors poetiske ord i Strange the Dreamer, som jeg lige har fået ind ad døren. Det samme gælder for andet bind i Neil Gaimans Sandman, hvis karikerede streger jeg vil forsøge at finde tid til. Fordi min hverdag består af specialeskrivning og forlagsarbejde, skatter jeg min weekendfrihed højt, og jeg ved derfor ikke, om jeg kommer til at deltage i alle læsedøgnets timer, og derfor forventer jeg heller ikke at læse mere — eller at færdiggøre Gaimans tegneserier. Skulle jeg dog mod forventning læse mere, vil jeg lade min fjerde bog blive valgt i øjeblikket og efter, hvad jeg har lyst til. Dewey’s Read-a-Thon starter på lørdag klokken 14 og slutter på søndag klokken 14. Det er, som navnet antyder, et læsedøgn med mennesker fra hele verden, og som vidner om det helt særlige bånd, der eksisterer mellem bogelskere. Jeg glæder mig til at følge med hos andre læsere, til at se Twitter og Instagram spilde over med læserglæde under hashtagget #readathon, og dokumentere mine læsefremskridtet løbende. Du kan følge mit læsedøgn på bloggen, Instagram og Twitter, hvor jeg vil dele stemningsbilleder og mine læsefremskridt.

Deltager du også i lørdagens læsemarathon? I så fald, hvor kan jeg følge dig? Har du planlagt din læsestak og de dertilhørende læsesnacks? Og har du planer om at læse hele natten, eller foretrækker du at sikre din nattesøvn undervejs? 

20 thoughts on “Dewey’s 24 Hour Readathon: Et døgn i læsningens tegn

 1. Jeg deltager igen, og lægger løbende op på min blog og Instagram @laesehestmedfantasy hvordan det går. Jeg deltager dog kun noget af tiden, da jeg ved jeg ikke kan fungere hvis jeg ikke får min nattesøvn. Læsestakken er næsten på plads – jeg overvejer stadig hvad den sidste bog skal være, men de andre er parat. Snacks er endnu ikke på plads, og kommer det nok først sidst på ugen eller lørdag formiddag. Men maden er på plads, og det er jo et stykke af vejen.
  Jeg glæder mig til at følge dit readathon.

  1. Jeg glæder mig også til at følge dit readathon! Det lyder også som om du har godt styr på tingene. Jeg plejer også selv at vente med snackindkøb til senere på ugen eller tidligt om lørdagen. Har du dog nogen idé om, hvad du gerne vil spise i løbet af dagen? Jeg overvejer selv masser af frugt og mørk chokolade.

 2. I’m joining as well. I have no plans and I think I’m gonna have the house to myself so it will be perfect. I still don’t know which books to read but I know I will go for the short ones since they’re easy to get through. I will most likely update on my reading progress on my Twitter but I might do a wrap-up post with those updates on the blog. I’m really excited to participate another year, I think it is my third time ^^

  1. How exciting! To have the house all to yourself sounds just about perfect. Maybe you can choose the books as you go? I’ve always wanted to do that, but I fear I’m too much of an organized person to do so. I very often plan my books weeks ahead, but this time is somehow different. I cannot wait to follow your readathon!

 3. Jeg er altså så forelsket i den flotte (,lækre, skønne, hapsagtige …) samlede udgave af Gaimans ‘Sandman’. Jeg MÅ altså få fingrene i den en dag! <3
  Jeg deltager heller ikke selv i alle døgnets timer, men jeg er ikke i tvivl om, at de timer jeg er med bliver hyggelige og magiske som altid.
  Rigtig god fornøjelse, søde Nikoline. <3

  1. Lad os få et par ting på det rene: Gaiman skriver lækre bøger i lækker indpakning, og Sandman er ingen undtagelse! Det har taget mig evigheder at få købt den anden af de to monstrøse bind, men nu hvor den står i bogreolen side om side med andet bind, er det bare helt perfekt. Jeg oplever også, at tegneserielæsning fungerer ret fint til readathon.
   Jeg glæder mig virkelig til at følge dit læsedøgn uanset hvor meget eller hvor lidt du deltager, søde Malene. <3

 4. Jeg skal være med for første gang og glæder mig super meget. Satser på at holde mig vågen ved hjælp af en hel del snacks :) Jeg har samlet en god stak af korte børnebøger og klassikere: “The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde”, “The Cavendish Home for Boys and Girls”, “The Wonderful Wizard of Oz”, “De skæbneløse”, “Kældermennesket”, “Mary Poppins”, “Ivan Iljits død” og “Heidi”. Glæder mig til at se hvor mange jeg når! :) Jeg skriver løbende på Skriverliv.dk :)

  1. Hvor er det godt at høre! Er du ikke spændt? Det lyder virkelig som om du har valgt en perlerække af litterære bogskatte. Jeg vil selv så gerne læse The Cavendish Home for Boys and Girls, så jeg glæder mig til at se, hvad du synes om bogen, hvis du når at læse den. Heidi, Mary Poppins, The Wonderful Wizard of Oz og The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde kan du roligt glæde dig til, og jeg tror, at den sidste vil gøre sig det godt, når natten falder på. Jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn.

  1. Aflys alle planer og gør det! Readathon er noget af det hyggeligste, og ikke bare fordi det giver mulighed til at få en masse læst, men også på grund af #readathon på de sociale medier, hvor jeg holder særligt af Instagram for de mange stemningsbilleder.

 5. Jeg deltager selvfølgelig også, omend det helt sikkert ikke bliver hele døgnet. Jeg kan simpelthen ikke undvære min søvn i øjeblikket. Men jeg glæder mig meget til de timer, jeg kan være med; både til at få læst, men især også til at hygge mig med at følge med i andres læsning. Jeg opdaterer selv på bloggen, og så kommer der nok også både lidt på Twitter og Instagram :)

  Min læsestak blev fundet frem i går og består af tre bøger, jeg virkelig glæder mig til at give mig i kast med. Desuden bliver der indkøbt snacks i dag, og så er jeg vidst også ved at være helt klar til, det gerne må blive lørdag. Jeg glæder mig forresten virkelig til at se, hvad du kommer til at synes om “Fangirl”. Jeg har nemlig heller ikke selv fået den læst endnu, men den får jo så meget ros :)

  1. Det er også helt fint ikke at deltage hele døgnet. Det har jeg heller aldrig kunne, og selv hvis jeg kunne, så tror jeg ikke, at jeg ville gøre det. Dagen efter føler jeg mig altid så utilpas. Det bedste ved læsedøgnet er helt sikkert (foruden at få læst en masse), at følge med i andres læsedøgn. Det skatter jeg virkelig højt – og jeg glæder mig også til at følge med i dit!

   Jeg glæder mig også til at læse Fangirl, hvis ikke mit egen ubeslutsomhed tager over i læbet af døgnet, og jeg bestemmer mig for noget andet. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har virkelig svært ved at følge. Så mange bøger og så lidt tid, ikke sandt?

   1. Det kender jeg virkelig godt! Jeg er også rigtig god til at ombestemme mig undervejs og vælge helt andre bøger, selvom jeg egentlig var glad for den stak, jeg havde udvalgt på forhånd :)

 6. Åh, jeg glæder glæder mig sådan til på lørdag! Jeg er spænd på, hvad du siger til “The Sandman 2” – om bogen er lige så fantastisk som første bind. Jeg ser frem til, at følge med i dit læsedøgn, søde <3

  1. Jeg forventer ikke at læse ret meget i The Sandman II, men jeg tror tegneserierne vil fungerer rigtig godt mellem mine to planlagte bøger imellem de to døgn. Jeg ser også frem til at følge med i dit læsedøgn i morgen!

 7. Rigtig god læselyst, jeg må springe over denne gang, med en baby der er sulten ret så tit, er det svært at sidde med en god bog, måske en e-bog hvis jeg er heldig ;)
  Fangirl lyder som en rigtig god bog at starte med, jeg syntes i hvert fald den får en i godt humør.

 8. Rigtig god læselyst! Jeg kan desværre ikke deltage, da jeg er midt i opgaveskrivning. Men vil glæde mig til at følge dine opdateringer løbende…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.