“Lagt på is” (Off-Campus #2) af Elle Kennedy


“Lagt på is” (org. titel “The Mistake”) af Elle Kennedy, udgivet af forlaget Flamingo i 2015. Læst på dansk — originalsproget er engelsk.

Elle Kennedy skriver boger, som får hjertet til at banke og kinderne til brænde. “Lagt på is” gør det samme. John Logan er tredjeårsstuderende på Briar Universty, og han er berygtet for at kunne få alle de piger, han vil, men bag stjernelivet som ishockeyspiller, vilde fester og masser af piger, banker et fortvivlet hjerte over den mur, han kommer til at møde, når han dimitterer. Da han involverer sig med førsteårsstuderende Grace Ivers er det med forventningen om den afledning fra virkeligheden, som han netop har brug for. Men Grace har ikke i sinde at lade Logan få, hvad han vil. I stedet lægger hun ham på is, og Logan må arbejde hårdt for at bevise, at han er værd at give en chance til.

Kennedys romaner har en umiddelbar lethed over sig. Det er bøger, hvor siderne vender sig selv, hvor handlingen gang på gang spidser til med sine feberhede scener, og samtidig er der noget, der giver hver historie en uventet dybde. Kennedy skriver sine historier inden for de samme rammer mellem en ung studerende og en fyr fra universitets ishockeyhold, men hun skriver ikke ud fra en skabelon. Hver historie er sin egen, selvom rammerne på forhånd er givet. Det er på dog forhånd givet, at de to hovedpersonen vil ende sammen, men det er vejen til deres sammenbringning, der gør historierne til noget særligt, og det er det, som Kennedy skriver så godt.

“Søde, du bliver altså nødt til at holde op med at afsløre alle dine særheder, bare en fyr spørger, hvad klokken er. Seriøst. Gem den slags til senere, når du er i et forhold med fyren, og det er langt sværere for ham at stikke halen mellem benene.”

Hvor “Aftalt spil” handlede om Garrett og Hannah, handler “Lagt på is” om Garretts bofælle, der lever for weekenderne og sit ishockeyhold. Grace har hør ladet fyrene træde hen over sig, imens Logan kæmper med sine fremtidsudsigter, og bedst som de tror de kan vil gentage et mønster eller finde en afledning hos den anden, vendes tingene på hovedet og indleder en lang og komplicerede historie, ikke kun om ung kærlighed og brændende begær, men om at tage sig selv alvorligt og tage tyren ved hornene. Kennedy skriver ofte om modsætningspar, der på forunderligste vis alligevel passer sammen. Grace og Logan kunne ikke være mere forskellige, og alligevel banker deres hjerter for hinanden.

Hvor den første bog gav mig røde kinder, fik denne efterfølgende dem til at brænde. Begæret brænder under huden på Grace og Logan i sådan en grad, at de helt har svært ved at holde hænderne fra hinanden i længere tid ad gangen. Det er sjældent at bipersoner fanger min opmærksomhed, men med Kennedys bøger er bipersonerne gengangere fra de andre bøger, som giver læseren mulighed for at følge op på, hvordan det går dem. Det skaber samtidig også en følelse af genkendelighed, fordi hendes verden ikke føles fuldstændig ny og fremmed. Bøgerne kan dog sagtens læses uafhængigt af hinanden, fordi det netop er givet på forhånd, at de forskellige par vil ende sammen, så det er ikke afslørende at starte med “Lagt på is” og finde ud af, at Garrett og Hannah er et par.

“Han ler, og vi vender tilbage til filmen. Jeg giver mig selv et mentalt klap på skulderen. Jeg har lige ført en hel samtale med en sød fyr uden at plapre hæmningsløst. Jeg fortjener sgu en medalje. Af guld.”

Kennedy skriver ikke kun bøger, der får hjertet til at banke hurtigere, hun skriver også bøger med stærke hovedpersoner, og hvor humoren spiller en stor og gennemgående rolle. Logan er ikke så bekymret for at blive grint af, imens Grace er langt mere stille og tilbageholdende med et mundtøj, hun ikke kan stoppe, når hun først bliver nervøs. Deres kemi og dynamikken imellem dem er god. De fungerer godt sammen, selvom Logan med sin næsten grænseløse selvtillid kan komme til at virke selvhøjtidelig. “Lagt på is” var en anden fortælling end sin forgænger med sit eksplicitte fokus på et så brændende begær, at det fører til en feberhed forelskelse. Jeg faldt ikke lige så hårdt for deres forhold, men jeg fald pladask for Kennedys velskrevne historie, der efterlod mig siddende med følelserne helt ude på tøjet.

2 thoughts on ““Lagt på is” (Off-Campus #2) af Elle Kennedy

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.