En læseliste af kærlighedsbøger til valentinsdag

Der findes mange måder at fejre kærligheden på. Nogle siger nogle siger det med blomster, imens andre siger det med ord, og det er ordene jeg er særligt interesseret i — nærmere bestemt de skrevne ord. En af de mange måder, hvorpå man kan fejre kærligheden på, er nemlig ved at læse om den, så hvis du mangler en bog at valentinsdate, så foreslår jeg fem bøger i tre forskellige genre, der alle handler om kærlighed, og som forhåbentligt kan inspirere din valentinslæsning.

Fantasy:

 • “Howl’s Moving Castle” af Diana Wynne Jones er en pudsig historie i bedste eventyrstil, der fortæller historien om hvordan Sophie Hatter bliver forvandlet til en gammel dame og den eneste, der kan hjælpe hende med at ophæve forbandelsen er den frygtede troldmand Howl, der er kendt for at spise unge pigers hjerter.
 • The Goose Girl af Shannon Hale er en genfortælling af det klassiske Brødrene Grimm-eventyr om en prinsesse, der mister sin trone, men som finder kærligheden til prins blandt de gæs hun vogter over.
 • “Deathless” af Catherynne M. Valente er inspireret af russiske eventyr, hvor to ud af tre søstre gifter sig til velstand med respektable mænd, imens den tredje gifter sig med Koschei, den dødsløse. Sådan begynder en magisk rejse til livets kant i grænselandet mellem liv og død, hvor kærligheden blomstrer mod alle forventninger.
 • “Heartless” af Marissa Meyer er en genfortælling af “Alice’s Adventures in Wonderland” men foregår før Alice faldt ned gennem kaninhullet og ned i en underfuld verden. I stedet handler den om hvordan Hjerterdame mistede sit hjerte og dermed også sin forstand i en svimlende forelskede, der ændrede Eventyrland for evigt.
 • “The Princess Bride” af William Goldman er en fantasifuld fortælling om en prinsesse og en stalddreng i et forunderligt kongerige af fjollerier. Golding leger med formatet og tager det op på et metaplan ved at inkorporerer en historie i en historie, der dog begge fortæller historien om den altovervindende kærlighed.

Klassiker

 • “Frenchman’s Creek” af Daphne du Mairier handler om de mange længsler, som Lady Dona St. Columb har og som gør, at hun en dag rejser bort fra livet i byen for at tilbringe en stille stund alene. I stedet fører det hende lige i armene på en fransk pirat, som er lige så længselsfuld efter kærlighed og eventyr som hende selv.
 • “Wuthering Heights” af Emily Brontë fortæller om en stormfuld forelskelse mellem Catherine Earnshaw og hittebarnet Heathcliff, hvis kærlighed er så intens, at den næsten bliver dæmonisk.
 • Pride and Prejudice af Jane Austen er en oplagt valentinsbog med dens udødeliggjorte historie om umulig kærlighed på tværs af klasser og den hårfine grænse mellem kærlighed og had. Det er en af den slags historier, som jeg aldrig bliver færdig med at læse, fordi historien vinder hver gang.
 • “Anna Karenina” af Leo Tolstoy er ikke nogen typisk kærlighedhistorie, men handler ikke desto mindre om kærlighed mellem to elskende, om kærlighed til sin familie og kærlighed mellem mand og kone, og de mange sideliggende historier er så dybtfølte, at jeg alligevel endte med at sætte bogen på listen.
 • “First Love” af Ivan Turgenev er en hvirvlende fortælling om storladet følelser, da en række mænd fortæller hinanden om deres første store kærlighed, og en af mændene fortæller hvordan han forelskede sig i en prinsesse.

Contemporary

 • “Aftalt spil” af Elle Kennedy er en af den slags bøger, hvor siderne vender sig selv. Den fortæller den klassiske historie om to modsætninger og en bytteaftale, der i stedet bringer dem tættere sammen.
 • “Det er ikke mig, det er dig” af Mhairi McFarlane er en virkelig intelligent og sjov historie om en ung kvinde, hvor hverken karriere eller kærlighed fungerer for hende. Og så er der hendes hemmelige dobbeltliv som superhelt i sin egen tegneserie, som giver hende styrken til at opsøge det, som hun virkelig ønsker sig.
 • “Eleanor & Park” af Rainbow Rowell handler om den første store kærlighed, hvis følelser Rainbow Rowell indfanger med stor overbevisning. Det er en bog, der giver sommerfugle i maven og let hjertebanken.
 • “Som stjernerne står” af Cora Carmack handler om at turde give slip og miste kontrollen et øjeblik, om at turde give sig hen og tillade kærligheden at blomstre. Det er en letsindig, fjerlet og sød historie med noget på hjertet.

Hvad med dig? Hvilke bøger planlægger du at valentinsdate? Og hvilken kærlighedshistorie er den absolut yndlings?

Reklamer

5 thoughts on “En læseliste af kærlighedsbøger til valentinsdag

  1. Nikoline

   Why, thank you! I’m a pretty edition-hoarder. I cannot help myself around them. You must read Deathless and Heartless AND soon! They are both very good fantasy books. Deathless has the most stunning prose.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.