“Aftalt spil” (Off-Campus #1)  af Elle Kennedy

img_5362
“Aftalt spil” (org. titel “The Deal”) af Elle Kennedy fra forlaget Flamingo, udgivet i 2015 (org. udgivet i 2015). Læst på dansk — originalsproget er engelsk.

Hannah er på mange måder en helt almindelig førsteårsstuderende. Hun passer sine studier og sit job på den lokale diner, men hendes kærlighedsliv hjemsøges af fortidens spøgelser, og derfor har hun skåret den del af sit liv ud. Indtil hun møder ishockyspilleren Justin, der giver hende sommerlette fornemmelser i maven, men Justin dater ikke førsteårsstuderende og ser derfor ikke til hendes side. Da ishockeyspiller og holdkaptajn Garrett dumper en eksamen, der kan koste ham sin position på skolens ishockyhold, har han brug for en, der kan læse sammen med ham til reeksamen, og Hannah er en af de få, der bestod eksamen. Og så kender han også Justin. De kan hver give hinanden det, som den anden har brug for, men under de mange privatlektioner hun giver ham, indser Garret, at han er nødt til at vinde hendes hjerte, for hun har stjålet hans.

Jeg tror ikke på guilty pleasures, men hvis jeg gjorde ville jeg erklære mig skyld med Elle Kennedys forfatterskab. Mit tilløb til hendes bøger var stort, fordi jeg frygtede at blive mødt af klassiske klicheer om kærlighed ved første blik, elektrisk tiltrækkelse, der rammer som et lyn fra en klar himmel og overvældende lyserøde toner. “Aftalt spil” er perfekt afbalanceret, der på mange måder fortæller en efterhånden klassisk kærlighedshistorie, men som er helt sim egen. Kemnedy vandt ikke min opmærksomhed med sin ramme, men derimod med sine karakterer. Hannah og Garrett er begge fejlfyldte skikkelser, der både er egoistiske, selvcentrerede og naive, men de er også levende, passionerede og tænkende. De er kort sagt menneskelige. Kennedy bløder op for deres hårde kataktertræk med en baggrundshistorie, som løbende får deres facader til at krakkelere for øjnene af læseren.

“Utroligt. En hvilken som helst anden studine her på stedet ville give sin højre arm for at få lov til at hjælpe mig. Men hende her? Hun styrter af sted, som havde jeg bedt hende myrde en kat, så vi kunne ofre den til Satan.”

“Aftalt spil” er en af den slags bøger, som fangede mig fra første side og gjorde bogen svær at slippe igen. Jeg var aldrig sikker på i hvilken retning historien ville bevæge sig, selvom jeg altid havde en fornemmelse af dens ellers så klare rammer. Jeg var med stor sansynlighed klar over, hvordan historien ville ende, men hvordan den ville nå dertil, kunne jeg ikke forudsige, og jeg tror også det er en af grundene til, at historien fungerer så godt. Kennedys fortælling er et bevis på, at selv de mest simple hverdagsagtige fortællinger uden store armbevægelser af episk karakterer kan føles sådan. Jeg nød bogen i al dens simpelhed, og selvom jeg ikke tror, at bogen er banebrydende inden for new adult-genren, så gik den lige i mit hjerte hjerte med stor gennemslagskraft, og efterlod mig med fjerlette fornemmelser.

Måske er det min egen naive overbevisning, for jeg har aldrig gået på et amerikansk college, men jeg tror på, at Kennedys portrættering af det skoleliv er en af flere sandheder. Hannah og Garret er på mange måder hinandens klassiske modsætninger, og på trods af talrige konflikter og uoverenstemmelser overraskede det mig, hvor godt de fungerer sammen. De vokser sammen af tilfælde og pludseligheder med intention om noget andet. Særligt den udvikling Hannah repræsentere rørte mig i hjertet med sin vigtighed, som giver den eller så fjerlette bog et strejf af virkelighed, der bringer læseren ned på jorden igen. Kemien mellem er et sammenspil mellem ironi og selvfed humor, der giver genlyd fra start til slut. Jeg tror dog, at humoren er en smagssag, for den er meget amerikansk, og som enten slår igennem eller falder til jorden med et brag, og for mig slog den igennem. 

“Nogle gange sniger folk sig ind på én, og pludselig forstår man ikke, hvordan man nogensinde har kunne leve uden dem.”

Elle Kennedy har virkelig skabt en god kærlighedshistorie med et lovende koncept for resten af serien, som jeg virkelig nød at læse, og som jeg læste langt hurtigere, end jeg havde forventet. Det er en roman, der gav mig sommerfugle i maven, som fik mit hjerte til at hamre, og som blev hos mig længe efter endt læsning. Ikke nødvendigvis fordi det er en revulotionær fortælling, men fordi det er en god en af slagsen med noget på hjerte. Garrett og Hannahs forhold slog benene væk under mig, fik mine kinder til at blusse og stjal mit hjerte. 

img_5362

img_5362

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.