Waterstone’s, Amsterdam

img_5362

img_5371

img_5374

I hjertet af en af Amsterdams mest travle gader ligger den engelske bogkæde Waterstone’s. Butikken står stærkt og strækker sig adskillige etager op. Over indgangen står der “ENGLISH BOOKS FOR WIZARDS” med en Harry Potter-lignende typografi, der sætter den helt rigtige stemning for butikken, når man træder ind over dørtrinnet. Jeg kender Waterstone’s for dens rummelighed, både hvad angår butikkernes størrelse, men også i forhold til udvalget af bøger, og selvom om denne er noget mere kompakt indrettet fejler bogudvalget intet. I bunden fandt jeg klassikere, krimier og de mest aktuelle bestsellere, borde med her-og-nu-tilbud og et display med ungdomstitler, der dog også på anden sal i et langt større omfang sammen med gys, lyrik, biografier og science-fiction og fantasy. Første sal er fyldt med kontorartikler, kalendere og små engelske delikatesser i form af te og småkager, som gør sig det helt rigtigt til en hyggelig læsestund. Her er også små notesbøger, kuglepenne og coffee table bøger.

Jeg forvildede mig aldrig op på tredje sal, fordi det var der non-fiktionen befinder sig, og jeg havde allerede forelsket mig i resten af butikken. I stedet tilbragte jeg meget tid ved ungdomsbøgerne på anden sal samt i deres science-fiction og fantasy-afdeling, hvor jeg faldt over adskillige titler, som jeg også gik derfra med. Rundt om i butikken er der sat små håndskrevne anbefalinger op ved forskellige bøger fra de ansatte, som er både venlige og behjælpelige. Jeg faldt også i snak med en af dem om den danske hygge, da jeg skulle betale for mine bøger, som virkelig er blevet et storsælgende koncept i udlandet. Han genkendte mig også, da jeg i løbet af de næste par dage vendte tilbage til butikken for at kigge endnu en gang. Waterstone’s er på mange måder et oplagt sted at gå hen, hvis man er til atmosfæriske boghandlere med et bredt udvalg, og denne i Amsterdam er bestemt ingen undtagelse.

Waterstone’s kan findes på Kalverstraat 152, 1012 XE i Amsterdam, som i øvrigt er en meget populær gade med mange butikker. Butikken har åben alle ugens dage med varierende tidspunkter. De åbner dog typisk mellem 9:30 og 10:00. 

img_5370

img_5364

4 thoughts on “Waterstone’s, Amsterdam

  1. Jeg faldt pladask for Waterstone’s, sidst jeg var i London. Jeg var især vildt med de håndskrevne anbefalinger, som deres lokale læseklub stod bag. Og så er udvalget jo også imponerende. Pt. fantaserer jeg om at tage til London for at bogshoppe på min fødselsdag næste år ;-)

    Mvh.
    Den lille Bogblog

    1. Forståeligt! Og hvor lyder det dog fortryllende at kunne bogshoppe på sin fødselsdag – især i Waterstone’s! Sidst jeg var i London i en uge besøgte jeg også den på Piccadilly dagligt. Det var magisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.