Et kig i Newt Scamanders kuffert fuld af skabninger

Denne bog er venligst tilsendt af forlaget HarperCollins Nordic for omtale.

Bogen er designeret som en gammel kuffert i stil med den, som Newt har med sig i filmen, og inden i er den et magisk eventyrland af grænseløs magi, der spænder lige fra de fiktive skabninger, der bor i kuffertens dyb til filmproduktionens tilgang til at skabe en ny æra i J.K Rowlings magiske univers. “En kuffert fuld af skabninger: Udforsk filmmagien bag Fantastiske skabninger og hvor de findes” af Mark Salisbury er en bog om Newt Scamanders kuffert, der er fuld af magiske skabninger. De 160 farvebelagte sider ligner gammel pergament i falmet gullige farver, fyldt med skriblerier om troldmandsverden længe før Harry Potter var et kendt navn. Bogen er rig på materiale, der tager læseren bag filmkulisserne og ind i historiens filmverden. Den bringer sin læser bagom karaktererne og filmens tilblivelse med beskrivelser helt ned itl selv den mindste deltaje, som for eksempel hvilket stof karakterernes tøj er lavet af, eller hvordan Eddie Redmayne, der portrætterer Newt, insisterede på at alle de magiske og animerede skabninger skulle spilles af virkelige skuespiller, for at han bedre kunne interagerer med dem igennem øjenkontakt.

Den er fyldt med forunderlige interaktive elementer, reproduktioner af rekvisitter og dokumenter fra filmen. Et af disse er Tina Goldsteins personkort med et holografisk billede, fingeraftryk og hendes personlige oplysninger. Der er blandt andet tre store kvadartiske kuverter, der indeholder to forskellige kort og to efterlysningsplakater af Newt Scamander og Tina Goldstein. Bagerst i bogen er der også en ansøgningsblanket til kyndige magikere. Der er også et kapitel dedikeret til det skabninger, som rent faktisk findes i Newts kuffert. Det er dog ikke alt tekst i bogen, der er oversat, som det også fremgår på et par af de første billeder. Jeg kunne tilbringe timevis med at bladre i bogens kulørte sider. Det er klart en bog til fans af “Harry Potter Page to Screen: The Complete Filmmaking Journey”, der fungerer som et nostalgiske opslagsværk eller en øjenåbner til den magiske verdens endeløse grænser, hvis man i forvejen ikke kender den.

Fordi der er så mange smukke billeder i bogen, giver jeg et lille yderligere smugkig i bogen med en hurtig bladrevideo.

Reklamer

8 thoughts on “Et kig i Newt Scamanders kuffert fuld af skabninger

  1. Nikoline

   Det er den virkelig. De mange interaktive elementer gør virkelig noget helt særligt for bogen og tilføjer den magi.

 1. Noelia Alonso

  This is probably the best new HP merchandise I’ve ever seen. The way it’s designed and all the info within. I got it for my sisters this Christmas and I hope they like it :)

  1. Nikoline

   It’s so wonderful in all its glory. So very neatly designed. I bet your sisters will love it. It’s a great gift.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.