Booktubers #4

Bogvurderinger, overfyldte bogreoler og nyindkøbte litteraturskatte er noget af det, der optager mest plads i min daglige YouTube-feed. De såkaldte booktubers; videobloggere der uploader videoer i et spirende net af rendyrket læselykke. Det er ofte her, at jeg henter stor inspiration til min egen læsning spejlet i deres, men booktuberne er uoverskueligt mange, og derfor har jeg valgt tre, hvis videoer jeg ofte drages mod. Selvom de alle på mange måder er vidt forskellige i de bøger de læser og måden de laver videoer på, har de kærligheden til litteraturen tilfælles.

Marlinelina er en sweizisk booktuber, som laver nogle rigtig gode vlogs om forskellige litterære emner sammen med anmeldelser af de bøger, som hun læser. Hun har lavet en del videoer efterhånden om ungdomsgenrens fejl og mangler, men også dens generelle tilgange til forskellige emner såsom kærlighed og sex, hvad hun har lært fra genren og hvordan genren lige nu gennemgår en udvikling, men hun har også lavet videoer om sine læsevaner, men også hvad det vil sige at være kvinde og musik i litteraturen. Hendes videoer er derfor lige så alsidig som hendes læsevaner, der strækker sig lige fra klassiske værker til nye ungdomsudgivelser. De er ironiske såvel som informative.

SavidgeReads er den sensete booktuber, jeg har opdaget. Han er britisk og læser meget bredt, hovedsageligt indenfor moderne skønlitterære udgivelser. Han har været en del af booktube igennem et par år, men havde en længere periode med stilstand og inaktivitet, men nu er han tilbage. Hans videoer består hovedsageligt af anmeldelser, månedlige wrap-ups, fremvisninger af sine boglige indkøb, men han har også lavet interviews med blandt andet Carys Bray og Maggie O’Farrell. Hans smag i bøger har givet mig mange litterære input til fremtidige læseoplevelser.

Climbthestacks er en amerikansk booktuber, der startede sin kanal tilbage i 2013, hvor hun siden har talt om klassiske værker, skønlitteratur og memoire. Flere af hendes videoer introducerer en forfatter, en litterær periode eller guides til hvor man for eksempel bør starte med klassisk litteratur. Hun er meget belæst, og jeg finder stor inspiration i hendes boganbefalinger og gennemgange af genre, forfattere og perioder, og der er ingen tvivl om, at hun er meget dygtig til det hun laver. Hendes yndlings bog er i øvrigt “Just Kids” af Patti Smith.

Hvilke typer videoer optager mest plads i jeres YouTube-feed? Er det også bøgerne? Hvad er jeres forhold til booktuberverdenen, og har I nogen i foretrækker at følge, i så fald hvem? Følger I nogen af dem, som jeg følger?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.