The Intimidating TBR-tag

The Intimidating TBR-tag er en tag-leg som booktuberen Lindsey Rey har lavet. Jeg er ikke blevet tagget af nogen til at tage legen op, men jeg synes spørgsmålene er så gode, at jeg ikke kan lade vær med at tage dem op.

 • Hvilken bog har du ikke kunne færdiglæse? “The Woman in White” af Wilkie Collins er en bog, som jeg har forsøgt mig med af tre omgange, og som jeg hver gang når lidt længere med før jeg endelige sætter den tilbage på i bogreolen. Jeg tror grunden til, at jeg ikke har så svært ved at færdiggøre den er, at hver gang jeg kommer ind i en god læserytme med bogen, så skifter historien retning og narrativet ændres, og så føler jeg lidt, at jeg skal begynde forfra med den sektion og min læserytme. En dag skal jeg dog nok få den læst til ende.
 • Hvilken bog har du endnu ikke læst, fordi du ikke har haft tid til det? Jeg tror ikke på, at man ikke har tid til en bog, fordi læsning i min optik handler om at tage sig den nødvendige tid til hver bog. Dog har jeg jeg ikke læst Platons samlede værker, som jeg har haft stående et stykke tid, fordi jeg ved, at det er et særligt krævende værk på grund af skrivestilen og de politiske temaer. Det er dog et værk, jeg gerne vil have læst. På et tidspunkt…
 • Hvilken bog har du endnu ikke læst, fordi det er en forsættelse af en anden bog? Det er et svært spørgsmål, fordi jeg ikke læser ret mange serier. Jeg har af uforklarlige grunde aldrig fået læst forsættelsen til Sevenwaters-serien af Juliet Marillier, som jeg ellers frygtelig godt kunne lide. Jeg tror dog, at jeg er nødt til at genlæse den første bog, før jeg forsætter serien, fordi det efterhånden er en del år siden, jeg første gang læste den.
 • Hvilken bog har du endnu ikke læst, fordi den er helt ny? “The View from the Cheap Seats: Selected Non-fiction” af Neil Gaiman er en af de nyeste bøger i min samling, og som jeg glæder mig umådeligt til at læse.
 • Hvilken bog har du endnu ikke læst, fordi du tidligere har læst en bog af samme forfatter, som du ikke brød dig om? Jeg kunne ikke fordrage “Lady Chatterley’s Lover” af D.H. Lawrence på trods af bogens ellers gode intentioner, og derfor har jeg heller ikke fået læst hverken “The Rainbow” eller “Sons and Lovers”. Begge titler befinder sig dog i mit hjemmebibliotek, og selvom jeg gerne vil læse dem, samler jeg dog stadig mod til det.
 • Hvilken bog har du endnu ikke læst, fordi du ikke er i humør til det? Jeg har endnu ikke fået læst Jojo Moyes “Det store spring”, selvom jeg tror den er helt perfekt til årstiden. Lige nu har jeg bare ikke lyst.
 • Hvilken bog har du endnu ikke læst, fordi den er lang? “The Forsyth Saga” af John Galsworthy er en lang bog, men også en bog, som jeg længe gerne har ville læse. Den er nok faldet i baggrunden til fordel for andre bøger.
 • Hvilken bog har du endnu ikke læst, fordi du købte den på grund af forsiden, men bogen har fået dårlige anmeldelser? Noget af det gode ved at læse klassikere er, at de fås i rigtig mange pæne udgaver. “Shirley af Charlotte Brontë er en lang bog og en smuk bog, som jeg rigtig gerne vil læse på et tidspunkt, men det er også en bog, som er knap så anmelderrost som storsucces “Jane Eyre”, også jeg har læst faktisk skulle være dens komplette modsætning, og det skræmmer mig lidt, nu hvor “Jane Eyre” er en af mine yndlingsbøger.
 • Hvilken bog er den mest intimiderende af de bøger, du gerne vil læse?
  Ayn Rands “Atlas Shrugged” har stået på min læseliste i årevis, men det er en virkelig omfattende bog både i form f sideantal og tematisk indhold. Jeg læste dog hendes “Fountainhead” for en del af år siden, og jeg kunne virkelig godt lide den på trods af, at det ellers er en bog, der lidt er kendt for at dele vandene.

Fordi tag-lege er sådan en god måde at lære andre læsere at kende på, vil jeg gerne tagge Karina, Mai og Rikke til at besvare ovenstående spørgsmål enten i videoform eller på skrift. Jeg håber i vil lege med!

9 thoughts on “The Intimidating TBR-tag

 1. Sikke nogle gode og interessante svar! :)
  Det er så hyggeligt med tag-lege, så jeg vil selvfølgelig meget gerne lege med – tak for tagget! :)

  1. Ingen årsdag! Jeg glæder mig meget til at læse dine svar på spørgsmålene. Tag-lege er så hyggelige.

 2. this is an interesting tag! I also find I wanna read ‘Shirley’ but like you, ‘Jane Eyre’ is one of my favourite books of all time. However, I’ve seen reviews from people who say ‘Shirley’ is quite good. I might attempt to read it before the year ends but who knows…. I’m intrigued to read ‘Sons and Lovers’ because I watched the BBC miniseries and I enjoyed it so I wanna see what the book has to offer and if it is better than the adaptation

  1. I’ve hears good things about Shirley too, so I know for sure that I want to read, even though I’m a bit nervous too. Have you read anything by Lawrence? I might watch the BBC series of Sons and Lovers.

 3. En skøn ide med en ny og lidt anderledes tag-leg. Jeg har det på præcis samme måde som dig med “The Woman in White”! Jeg har nu startet på bogen to gange, men jeg kan bare ikke komme videre i fortællingen. Håber da at vi får den læst med tiden. Jeg vil så gerne tage mig sammen til at få læst “Jane Eyre” og “War and Peace”, men det er lidt lige som om at bøgerne vokser endnu mere så snart de forlader hylden og lægger i mine hænder ;)

  1. Der er meget klassisk for store bøger, er det ikke? ;) Der er i hvert fald som om de pludselig bliver lidt mere intimiderende. Jeg synes dog det plejer at aftage, når jeg først har fået taget hul på historien. Du må love dig selv at læse Jane Eyre. Det er en af mine yndlingsbøger. Den er så smuk og kraftfuld.

 4. Åh et herligt tag – og det passer jo perfekt til mig (med alle mine intimiderende bøger ;) )
  Tusind tak for tagget. Jeg vil hjertens gerne lege med <3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.