The Abbey Bookshop

The Abbey Bookshop var ikke højt på min liste over steder i Paris, som jeg gerne ville se, men den blev utvivlsomt en af turens højdepunkter. Selvom mit hjerte sprang et slag over ved synet af den famøse Shakespeare&Co., så var det den lille boghule, der fik mig til at måbe. Udefra ser butikken ikke ud af meget, men at træde over dørtærsklen er så som at tage et skridt ind i en helt anden og forunderlige verden af bøger fra gulv til loft i ordets bogstaveligste forstand. Reolerne vaklede under de mange titler, og flere af hylderne buede også på midten. Flere af reolerne overlapper hinanden, og skaber en illusion om en evighedsbutik med skjulte skatte. Gangene er små, smalle og skabt af de bøger, der står stablet ved foden af hver af de mange tårnhøje reoler, og hele den nederste etage med den stejle stentrappe er en samling af historie og opslagsværker. Det kan være lidt af et pulsespil at bevæge sig rundt i den lille butik, især når der er andre på udkig efter boglige skatte skjult på de mange hylder, og af samme grund kunne jeg med lethed havde tilbragt flere timer i boghandlen. Det blev dog i stedet til intet mindre end tre besøg i ugens løb.

Selvom jeg hurtigt mistede overblikket over de mange bøger og butikkens systematisering af dem, har ejeren et klart billede af, hvor hver enkelte bog står. Udvalget af bøger dækker over nye såvel som brugte bøger, gamle udgivelser i skrøbelige indbindinger med en fortidsfjern datering og aktuelle udgivelser, der netop er kommet fra trykken. Priserne er lige så varierende alt efter den enkelte bogen og den stand. Blandt butikkens store udvalg, fandt jeg blandt andet “War and Peace” af Lev Tolstoj i Canterbury Classics-udgaven til blot €27. Bogen er ellers ikke til at opstøve nogen steder, og af samme grund efterlod den mit bibliofile hjerte i en lykkerus. Desuden tilbyder butikken gratis te og kaffe med ahornsirup, da ejeren er canadier. The Abbey Bookshop er en gemt perle i en af Paris’ mange sidergader ved latinerkvarteret, som er let at overse. Den er dog besøget og besværet værd, et sandt bibliopolium.

The Abbey Bookshop er lokaliseret på 29 Rue de la Parcheminerie, 75005 Paris.

3 thoughts on “The Abbey Bookshop

  1. That place looks like heaven (but what bookshop doesn’t? :P) and I can’t but wonder how one could manage to get a book form the low bottom of the pile without dropping everything else but maybe that’s just me. I’m clumsy.

    1. If you wanted the last book of a book pile, I honestly think the staff or even the owner would help dig it out for you. They were very kind. I also managed to bump into some books, but once again they were kind enough to just pick them up with a smile.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.