Månedlig opsummering: endeløse oktober


Oktober var: lang og endeløs. Dagene forsvandt i pludselig mørke, blev kortere og færre. Sådan føltes det i hvert fald. Jeg bildte mig selv ind, at tiden stod stille, fordi dagene hurtigt kom til at ligne hinanden, men uden for ændrede bladene farver fra grøn til røde, fra gule til brune og slap til sidst træernes trolige favntag. Tiden stod ikke stille, den gik sin naturlige gang. Mine tanker kredser allerede om vinterens kommende eksaminer, og derfor har jeg ofte sat tilværelsens en smule på stand-by ved at gå lange turer, sparke til farvestrålende bladbunker og genfundet tilstrækkelig energi under den åbne himmels vidder. Jeg er efterårstræt og længes mod ferie og tidsfordriv, noget der heldigvis kommer til at præge november, når jeg river en uge ud af min kalender til at slentre gennem Paris’ gade på jagt efter sanseindtryk med Emil. Jeg deltog også i det halvårige Dewey’s Read-a-thon, hvor jeg læste døgnet bort med en solid stak bøger og endeløse kopper med te, med gåture og stjålne kys. Det har været en blandet måned, som jeg dog om lidt sætter punktum for med et smil på læben.
I oktober læste jeg: 16 bøger.
I oktober købte jeg: fem bøger.
Oktobers lyrikvalg: Jeg læste for første gang “The Complete Poems for Christopher Robin” af A.A. Milne som var helt igennem vidunderlige.
Oktobers store læseoplevelse: var mange. Sjældent har jeg læst så mange skønne bøger på én måned, og det er svært for mig at vælge mellem bøger som Astrid Lindgrens eventyr, Kazuo Ishiguro “The Remains of the Day”, L.M. Montgomerys “Emily’s Quest” og A.A. Milnes “Winnie-the-pooh”.
Oktobers mest skuffende læseoplevelse: Jeg var ikke overbevist af læseklubbens læsevalg, “The Forbidden Library” af Django Wexler, som var en middelmådig og mangelfuld bog. Bogen var ikke dårlig, men heller ikke den, der efterlod mig med de stærkeste indtryk af månedens læste bøger.
Oktobers korteste bog: var “The Communist Manifesto” af Karl Marx og Friedrich Engels på 53 sider, som jeg læste til studiet.
Oktobers længste bog: er lidt snyd, fordi den består af tre bøger. “The Complete Tales of Winnie-the-Pooh” af A.A. Milne udgør samlet 619 sider.
Oktoberss mest mindeværdige ord: I de sene nattetimer under mit sjette læsedøgn, hvor mine øjenlåg var allertungest læste jeg de smukke, smukke ord: “I shall grow dry and pale and paper-thin — like a leaf, pressed tight inside the pages of a dreary black book and then forgotten” i “Affinity” af Sarah Waters.
Oktoberss læseklub-læsning: “The Forbidden Library” af Django Wexler.
På oktobers læse-liste står der: I november planlægger jeg at færdiggøre, “The Luminaries” af Eleanor Catton, en murstenstunge bog, som jeg påbegyndte i slutoktober. Jeg planlægger også at påbegynde den sidste Charles Dickens roman i min læseudfordring, “The Pickwick Paapers”, men ellers tror jeg, at jeg vil vælge med hjertet.

Hvad fik I læst og oplevet i september? Og hvad står på jeres læse-liste for næste måned?

6 thoughts on “Månedlig opsummering: endeløse oktober

 1. Hvordan vælger I egentlig hvilken bog, der skal være månedens læseklubsbog?

  Jeg har ikke pt. så mange planer for, hvad jeg skal læse i november, da jeg har nået alle mine bogudfordringer for i år. Men jeg skal i hvert fald færdiggøre ‘Royal Assassin’ af Robin Hobb, som jeg pt. er nået ca. halvvejs i :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Vi snakker frem og tilbage mellem vores ønsker og tager en beslutning ud fra det.

   Det er måske også meget rart ikke at have planlagt så meget? Sådan har jeg det i hvert fald selv. Hvis jeg husker rigtig, er du god til at planlægge din læsning. Det er jeg også selv, men indimellem er et afbræk fra listeskrivning og planlægning virkelig skønt. Fedt at du har nået alle dine læseudfordringer i øvrigt! High five!

 2. Det første billede er lidt sjovt, det er jo lige nøjagtig de bøger jeg fik ind af døren i sidste uge!. (Folio<3)
  Glæder mig helt vildt til at komme i gang med 'The remains of the day', specielt nu da jeg har hørt så meget godt om den! :-)

  1. Nej, hvor sjovt! Jeg var selv nervøs for at læse ‘The remains of the day’, men den tog mig virkelig med storm fra første side. Den er så skøn – glæd dig!

 3. I wish I could take a week off next month as well but I hope you have a great time in Paris; I’ve never been myself but I do want to in the (near) future. The only book I know for sure I’ll be reading in November is Frankenstein. I should have started it already but time has not been on my side this October :)

  1. Paris is one of the most beautiful cities I’ve ever been to. I think it’s my third time going there, and I cannot wait to show my boyfriend around the city. ‘Frankenstein’ is so beautifully written.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.