“A book, too, can be a star, a living fire to lighten the darkness, leading out into the expanding universe.”


Der er mange ting ved bøger, som fascinerer mig, men noget, som jeg synes er særligt dragende er måden hvorpå historier i praksis bliver til. Her tænker jeg ikke på den forfattermæssige skriveproces, hvor idéer overføres fra tanker til papir, men derimod når historier omsættes hos læseren og bliver virkelige. Der er noget særligt smukt ved det øjeblik, hvor teksten viger tilbage for læserens billededannelse, for til sidst helt at forsvinde og i stedet blotlægge hele verdener for de læsende øjne. Mange af de bøger, som jeg har købt i oktober vil tage mig med på lange tidsrejse til fjerne fortider, imens andre vil sende mig i kredsløb i verdensrummet, eller lade mig mærke nutidens rytmiske hjerteslag. Min bogreoler spilder over af verdener og himmelrum, som jeg endnu ikke har udforsket, og de som jeg har gået på opdagelse i, er jeg ikke nødvendigvis færdige med at udforske. Jeg ser ikke min bogreoler for bøgerne, som befinder sig i dem, men snarere som portaler til flygtige univrser fulde af eventyr, der tålmodigt venter på at blive udforsket fra ende til anden.

Neden for kan I se mine seneste bogindkøb. Hvilke bøger har I købt i denne måned, og hvilke bøger planlægger I at udvide jeres samling med snarest?

13 thoughts on ““A book, too, can be a star, a living fire to lighten the darkness, leading out into the expanding universe.”

 1. En masse fine bøger! Jeg vil se frem til din anmeldelse af “The Ladies of Grace Adieu” :D

  1. Det var en rigtig god bog, og den har de fineste illustrationer! Jeg glæder mig også meget til at anmelde den.

 2. “Don’t look now and other stories” er det eneste, jeg har har læst af Maurier, så jeg kan ikke sige, om det er typisk for hende eller ej, men der var hvertfald en meget sælsom stemning i dem alle. Lidt uhyggelig, lidt melankolsk, lidt… mystisk. Jeg anmeldte den, dengang jeg læste den, så hvis du vil vide mere om den, inden du læser den, kan du klikke forbi (http://tankeromsproget.blogspot.dk/2014/11/dont-look-now-and-other-stories-af.html). Hvis du som jeg, helst ikke vil have alt for mange meninger før du selv læser den, så lader du bare være ;-)

  Jeg glæder mig hvertfald til at høre, hvad du synes om den! :-)

  1. “Don’t look now and other stories” lyder også rigtig lovende, og jeg læste godt din anmeldelse, da du skrev den i sin tid. Jeg ser virkelig frem til at læse den.

  1. Why, thank you! How many book are there in the Morganville Vampire-series? I think I’ve read the first four, and I if I remember correctly there are lots of books in the series.

   1. There are fifteen novels in the series, and I’ve only read two of them-Bite Club and Last Breath-but it’s such a good series that I’m going to try and get them all, though I have one book of books seven and eight I believe (don’t have the book beside me to check)

 3. Folio makes the most beautiful editions ever for sure! I need to get my hands on the new Catherynne M. Valente book as soon as possible. The plot seems pretty interesting and the cover is gorgeous

  1. Folio is utter perfection when it comes to making books. I’m so excited about the new Valente book as you never quite know for sure what she is up to or where she will take you, and I love that!

 4. Hvor er det bare et godt indlæg :) Det er skønt når bøger kan tage en med på en rejse :) Jeg har lige haft fødselsdag, hvor jeg var så heldig at få de første tre Harry Potter bøger, glæder mig meget til at drage ind i den verden igen :)

  1. Mange tak, Amalie. Jeg er glad for, at du synes om det. Det lyder dejligt, at du har fået Harry Potter i din samling. Det er også bare bøger, der hører til i enhver bogelsker samling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.