Videotag: Boglige ultimatummer


På Youtube florer der talrige videotags, hvor diversevideobloggere udfordrer hinanden til at uføre såkaldte videotags, en video, hvori de skal tage stilling til en række udvalgte spørgsmål om bøger. Rikke har pustet nyt liv i et tag, der længe har været i omløb, og i den forbindelse taggede hun mig til at svare på en række boglige ultimatummer, noget som jeg selvfølgelig gerne vil være en del af. Da jeg gennemgik spørgsmålene, var havde nogle af dem et selvindlysende svar, imens gav andre mig hjertekvaler; ville jeg helst være bibliotekar eller boghandler? Ville jeg udelukkende genlæse mine tyve yndlingsbøger for tid og evighed, eller udelukke dem til fordel for nye og ukendte eventyr? Der er visse bøger, bøger hvis indhold er mig så nærtstående, at jeg ikke kan forestille mig aldrig at skulle læse deres velkommende ord igen, men samtidig søger jeg altid efter nye læsemæssige eventyr.

Sandheden er, at jeg ikke kunne forestille mig en verden uden historien om Harry Potter, og aldrig ville jeg kunne undvære at genlæse Jane Austens “Persuasion”, men jeg ville heller aldrig kunne udelukke Neil Gaimans smukke ord i spørgsmålet om jeg udelukkende helset ville læse bøger srkevet af kvindelige eller mandelige forfattere. Tanken om kune at genlæse mine tyve yndlingsbøger er knusende, fordi der er så mange flere, som jeg ville blive nødt til at vælge fra, på samme måde som det at opdage nye yndlingsbøger. Dog er det noget, jeg til enhver tid hellere vil undvære, fordi det ville være endnu mere forfærdeligt at skulle undvære de bøger, jeg allerede elsker, og frem for alt vil jeg til enhver tid vælge fysiske bøger frem for ebøger.

Nedenfor besvare jeg spørgsmålene i bogtagget ‘bookish would you rahter’. Hvad ville I svare på nogle af spørgsmålene, hvis I skulle?

6 thoughts on “Videotag: Boglige ultimatummer

 1. Åh, det bogtag er ikke nemt, men sikke nogle fine svar du alligevel er kommet frem til! :)
  Det med klassikere og genre vil jeg give dig ret i – klassikere bliver behandlet som en genre for sig selv, men de er jo egentligt en stor blanding.

  Tak for tagget – nu ved jeg da hvad min eftermiddag skal gå med ;)

  1. Du var vel nok hurtigt til at videreføre tag-leget. High five for det! Jeg er glad for, at du synes om mine svar, selvom det virkelig var svært at vælge og vrage – lad os håbe, at det aldrig bliver aktuelle ultimatummer!

   Klassikere er nemlig bare en bred betegnelse for en gammel bog med forsat relevans i dag. At en bog er en klassiker siger absolut intet om dens sprog eller indhold, så derfor føler jeg ikke, at det er en genre, og jeg er glad for, at du kan følge mig i min tankegang.

  1. Og endnu finere at du valgte at oversætte det. ;)
   Vi har mange ens svar, hvis ikke dem alle? Jeg er dog stadig meget i tvivl i forhold til det med mandlige og kvindelige forfattere. Jeg filmede videoen om fem gange (også på grund af tekniske årsager), fordi jeg ikke kunne beslutte mig. Det er lidt fjollet.

 2. Sikke en fin video! Det er nogle meget svære spørgsmål, men jeg synes du har klaret det godt med at besvare dem! :D

  Jeg vil gerne være med i legen, og skal lige finde ud af om det bliver i form af video eller tekst – tak for tagget! :)

  1. Tusind tak, Rikke! Jeg håber du vil lege med. Det kunne være så fint at høre dine svar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.