Read-a-Thon: En minutiøs opdatering (#5)

Et kryds i kalenderen har længe markeret denne dato som en dag for læselykke og dedikation, og omsider er den kommet. Min lørdag er tom og min bogreol fyldt med ulæste bøger og det er helt perfekt, for i dag er dagen for det halvårlige Dewey’s Read-a-Thon, der klokken 14:00 får læseglæde sjæle på hele kloden til at åbnes deres første bog i en stak og hengive sig uafbrudt til læsningen i 24 timer. Læseglæder og litterære stunder vil blive delt og diskuteret med andre deltagere. Jeg deltager nu for femte gang; og jeg har glædet mig længe og ventetiden er altid lige lang.


13:51. Jeg har brugt hele morgenen på at trippe og vente. Jeg har sat vand over til te, hvis damp vidner om, at den lige straks er færdig; lige i rette tid til læsemarathonnets begyndelse. Afventende betragter jeg urets visere, der langsomt nærmere sig begyndelsestidspunktet. Jeg venter på dette øjeblik, hvor jeg kan påbegynde et døgns læsning, hvor den bliver noget ud over det sædvanlige og hverdagslige.

14:00. Minutviserne har ramt det magiske klokkeslet, klokken er to, og det er nu officielt læsetid. Bogen øverst i min stak er “Mariana” af Monica Dickens, som jeg vil fælleslæse i traditionens tro med Rikke. Jeg har nu lagt mig midt i sengen iført dyne og afslappende tøj, og bevæbnet med en stor kop te. Lad læsningen begynde!

17:19. Jeg har netop færdiglæst den første bog i stakken, “Mariana” af Monica Dickens, hvis sider jeg slet ikke kan forstå, forsvandt så hurtigt mellem hænderne på mig, og den var intet mindre end vidunderlig med sin smukke ord og skrøbelige virkning. Jeg er ikke sikker på, at jeg er klar til den næste læseoplevelse lige med det samme, så jeg har hængt vasketøj op sat vand over til min tredje kop te. Efter flere overvejelser har jeg valgt at give mig i kast med “A Tale For the Time Being” af Ruth Ozeki.

19:56. Ozekis roman er overvældende, et portræt af tilværelsens mægtigste skyggesider. Den griber om mig med hvert et ord i sådan en grad, at jeg kun har læst de første 100 sider siden jeg åbnede den. Imellemtiden har jeg også spist aftensmad og drukket endnu en kop dampendevarm te. Med fornyet energi er jeg omsider parat til at lade “A Tale For the Time Being” opsluge mig i sit altomsluttende mørke.

22:07. Den sidste side i “A Tale For the Time Being” er vendt, endnu en bog er færdiglæst og min sjæl føles itu revet; Ozekis roman gjorde et eller andet ved mig med en brutalitet og ærlighed. Den fik mig til at holde vejret og først ånde rigtigt ud ved sin slutning. Jeg vil nu tage hul på min tredje bog, “The Doll. Short Stories” af Daphne du Maurier, efterfulgt af et par timers nødvendig søvn, inden jeg skal i GO’ Morgen Danmark for at tale om John Green klokken 08:30 i morgen tidlig.

23:47. Daphne du Maurier har med “The Doll: Short Stories” skabt en mørk og atmosfærisk novellesamling. Den efterlod mig åndeløs. Dens slutning markerer enden på i dag; jeg vil nu kravle under dynen og forsvinde ind i søvnens riget et par timer, inden mit tv-indslag i morgen, samt nye læse-eventyr.

04:01. Lyden er en fjern hvisken fra en anden verden, der nådesløs river mig ud af en drømmeløs søvn. Øjenlågene er tunge og trætte, og jeg bliver liggende lidt endnu under den endnu varme dyne. Inden så længe skal jeg med toget til hovedbanegården. Heldigvis er jeg så bedøvet af træthed, at jeg endnu ikke mærker nervøsitetens faste greb. På min togtur frem og tilbage vil jeg læse E. Nesbits “The Five Children and It”.

11:24 Min læsning blev kortvarigt afbrudt af min medvirken i et interview i fjernsynet. Jeg har netop vendt den sidste side i Nesbits forunderlige børneeventyr med den ønskeopfyldende sandfe. Den sidste bog i min stak er en, jeg har set særligt frem til. Lige straks vil jeg fylde mit krus med te, finde en frugttallerken frem og læse den sidste bog i min planlagte stak, “The Pearl” af John Steinbeck.

14:01 Det sidste frugt er spist, kruset tomt for te og den sidst planlagte bog læst til ende; Read-a-Thon er bragt til ende. Jeg fik læst “The Pearl” færdig, og en bedre slutning kunne jeg ikke have forestillet mig til dette readathon. Jeg har på 24 timer læst fem bøger på 1334 sider i alt. Selvom jeg har deltaget fem gange i Dewey’s Read-A-Thon bliver jeg altid overvældet af glæden ved at dedikere et døgn til det samme formål med så mange mennesker, hvor en stor del af glæden er at følge andres læsedøgn. Jeg kan slet ikke vente til efterårets læsemarathon, men indtil da vil jeg sove et par timer.

73 thoughts on “Read-a-Thon: En minutiøs opdatering (#5)

  1. Rigtig mange gange i lige måde, Malene! eg kan se, at du har færdiglæst “The Pearl” på Goodreads og kunne lide den – ud fra dine stjerner at dømme. Nu glæder jeg mig endnu mere til selv at læse den!

   1. Ja, jeg har så! Åh, den var både barsk og smuk. Nu glæder jeg mig så også ENDNU mere til, at høre hvad du synes om den! :D

   2. Ih, hvor jeg glæder mig! Jeg tror dog, at det bliver den sidste af mine bøger i stakken, men jeg glæderglæderglæder mig til at læse den. :D

 1. Jeg glæder mig sådan til at følge din læsning, og håber virkelig at “Mariana” er så god, som den lyder til at være!
  God læselyst, må din dag blive magisk! :D

  1. På nuværende tidspunkt mangler jeg godt hundred sider i ‘Mariana’ og jeg elsker den. Den er virkelig, virkelig god.

   God læselyst til dig også!

   1. Åh, hvor er det fantastisk at høre! Så er det jo lige før jeg bør klikke den hjem til min sommerlæsning!

    Det ser ud til at du hygger dig! :D

  1. Mange tak, Louise! Det er nu så hyggeligt at følge med hos hinanden, og selvom læsningen tit er noget, som gøres alene, så er det rart at være ‘fælles’ om den i dag.

   1. Så sejt et læst sidetal, når du nu også var et smut i fjernsynet. Hvilket du gjorde beundringsværdigt godt!

 2. Ønsker dig rigtig god læselyst! Jeg håber du får vendt en masse sider. Jeg glæder mig i hvert fald også til at nyde denne dag i læsningens tegn.

 3. Åh, så hyggeligt et læse-scenarie!
  Jeg håber du på nuværende tidspunkt er dybt begravet i “Mariana”, og glæder mig til at høre mere om den senere :)

  1. Det er så ikke mange sider tilbage af den, og jeg kan virkelig, virkelig godt lide den. Den er så fin og skrøbelig.

   1. Ih, hvor dejligt, at du var så glad for den!

    Jeg kan så godt følge dig i lige at skulle have en lille pause, så jeg tror mindsandten også, at jeg vil kaste mig ud i noget vasketøj ;)

    Og så GLÆDER jeg mig jo vildt meget til at høre hvordan det går med “A Tale…” :)

   2. Den var så fornøjelig at læse.

    Vasketøj er sådan en brugbar overspringshandling – det er godt for noget i det mindste. :) Nogle bøger kan være så overvældende, at man lige skal lade dem sætte sig, inden der åbnes for det næste læse-eventyr. Lige nu er jeg fuldt i gang med ‘A Tale…’ og den er overvældende barsk.

  1. Det er virkelig også en god måde at starte ud på. Så deler vi skønne passager med hinanden og andre finurligheder. Det er evigt hyggeligt.

   1. Jeg synes, det er frisk, at du får presset et interview ind midt i readathon. Håber du får en god lur, så du fit for fight i morgen tidlig. Pøjpøj med det!

    Mvh.
    Den lille Bogblog

   2. Den oprigtige plan var, at jeg skulle have været i fjernsyn lørdag morgen, men de ændrede det til søndag, så der var ikke så meget andet at gøre end bare at gøre det. Jeg har været oppe siden klokken fire, men jeg simpelthen så træt så træt.

  1. Tusind tak! Rigtig god læsevind til dig også. Må din dag blive fuld af lykkelæsningsstunder.

  1. I lige måde med dit Tolkien-genlæsnings-projekt. Jeg er en smule misundelig på de vidunderlige timer du går i møde med de bøger.

   1. Mange tak :) Jeg nyder det også rigtig meget kan du tro. Det er desværre alt for sjældent at jeg har tid til at genlæse dem i hverdagene.

   2. Det er sådan nogle skønne bøger. Jeg læser dem også alt for sjældent.

 4. Åhh du har hurtigt færdiglæst din første bog, selvom den ser ud til at have en okay længde! Fedt! :D Jeg glæder mig til at følge med resten af døgnet :)

  1. Den var virkelig også god. Rigtig, rigtig god, og så tror jeg bare at siderne blev vendt af glæden.

  1. Jeg glæder mig meget til at læse ‘A Tale for the Time Being’. Den lyder virkelig god, så jeg forventer at bruge mine næste mange timer i selskab med den.

  1. ‘Mariana’ hører hjemme på de flestes læseliste. Det er så dejlig en historie.

  1. Fik du set det? Det var meget uvirkeligt på en eller anden måde. For slet ikke at tale om hektisk – der var pres på i det lille studie.

 5. Åh, hvor lyder din beskrivelse af “A Tale..” så god! Lige som jeg forventer – jeg må simpelthen få læst den snarest :)

  Jeg ved godt, at du nok sover lige nu, men jeg ville lige sige, at det da er vildt sejt, at du skal i fjernsynet i morgen – det er en ret god grund til at få lidt søvn ;)

  Håber du kan nå at være med til slutspurt i morgen formiddag igen!

  1. Den var virkelig overvældende på rigtig mange måder. Mit kendskab til Japansk kultur er sparsom, men den her overgik selv den mindste viden, jeg havde. Jeg var virkelig rørt på et tidspunkt, så jeg kunne slet ikke slippe den, og samtidig kunne jeg ikke holde ud af at læse de knivskarpe ord.

   Jeg tænkte det var nødvendigt. Det er begrænset hvor meget makeup kan rede. ;) Jeg læse frem og tilbage i toget og med to bøger tilbage i stakken, burde det sagtens kunne lade sig gøre. Jeg glæder mig i hvert fald!

   1. Jeg håber det kommer til at gå rigtigt godt! Hvad er det helt præcist om John Green, du skal interviewes om? Er det fænomenet generelt eller…?

    Og så må du have rigtig god fornøjelse med “Five Children and It” på vejen :)

   2. Jeg talte om, hvad der gør ham til en god forfatter, hvad det er han kan, og så fortæller om måden jeg stødte på hans forfatterskab, som er en lidt sjov historie om en indlagt seddel i en bog med ordene “Don’t forget to be awesome – nerdfighters!”.

    “Five Children and It” var i øvrigt den helt rigtige togbog, så fin og rolig.

 6. Det lyder til, du har haft et fantastisk læsedøgn indtil videre. Og så også med fin tv-optræden! :D

  Fortsat god read-a-thon :)

  1. Det har jeg uden tvivl, Nadia. Det er altid så fornøjeligt at være med i Dewey’s Read-a-Thon. Og tak for dit tweet om at du kiggede med i fjernsynet.

  1. Den var helt fantastisk! En bedre bog til slutningen til denne omgang af readathon kunne jeg ikke have bedt om. Åh, hvor var den god!
   Ih mange tak. Det var meget surrealistisk – særligt efterfølgende hvor jeg selv har set indslaget.

  1. Det gik rigtig fint, selvom jeg blev spurgt om nogle ting, som ikke var planlagt på forhånd imens andet blev valgt fra. Det var meget sjovt at prøve, surrealistisk endda.

   1. Kan jeg godt forestille mig at det var. Godt gået at du gjorde det 😊

  1. Tusind, tusind tak Rikke! Jeg blev så glad for dit tweet, da jeg kom ud fra studiet og skulle hente min jakke. Det varmede sådan. <3

  1. Tak, søde Mai. Jeg tror ikke, at TV2 har frigivet det endnu, men du kan finde videoen på min private facebookside.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.