Konkurrence #7: Første adventssøndag


Endnu et kalender år er ved at være bragt til ende, men først skal det fejres med gode bekendskaber under varme tæpper, med dalende sne ude, hvor det er koldt, og med knitrende indpakkede gader valgt med hjertet. Mit år i blogland har atter været eventyrlig, og jeg sammen med Rosinante&co. vil jeg hver adventssøndag give jer én af jer læsere muligheden for en ekstra firkantet pakke.

For at deltage i konkurrencen om den firkantede pakkede, skal I blot fortælle mig, hvilken julebog, der er jeres absolutte yndlings. Husk også at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med næste søndag, hvor en ny konkurrence vil finde sted, samtidig med at jeg trækker en vinder.

45 thoughts on “Konkurrence #7: Første adventssøndag

 1. Sikke dejligt med en advents-konkurrence, som giver lidt spænding og hygge til den skønneste måned på året;-). Et af mine juleønsker i år, for der er mange af den litterære slags, er “Sandheden om Harry Quiebert – sagen”, som jeg har fået anbefalet mange steder. Bogen skulle efter sigende være fyldt med spænding og mystik, som falder fint ud med bogens mange sider.
  Hvilken bog ønsker du dig mest til jul i år?

 2. Jeg genlæser ofte en eller flere af HP bøgerne i juleperioden. Af en eller anden grund, skriger det jul i min optik!
  :-) Glædelig 1. Søndag i advent!

 3. Årh, juletid :-)
  Jeg får altid vild lyst til at læse den første Harry Potter bog i juledagene .. og så er “A Christmas Carol” også en evig favorit – både i bogform og i disneyfilm-versionen :)

  /Lotte (superlotte7(a)hotmail.com

 4. En bog jeg ivrigt låner på biblioteket op til jul (eller i julen) er Hugh Brewsters “Anastasia’s Album: The Last Tsar’s Youngest Daughter Tells Her Own Story”. Jeg har læst den igen og igen, og i år er det ti år siden jeg læste den for første gang. For mig er det en udpræget vinterbog – med russiske paladser som baggrund og med egne breve, billeder og dagbogsfortællinger, kommer hændelserne omkring Anastasia og hendes families skæbne under den Russiske Revolution, til live. At de møder deres endeligt i vinteromgivelser gør netop, at denne bog klart er lig med vinter og jul for mig.

 5. Jeg er lidt splittet mellem “Little Women” af Alcott og “Julefortællinger” som er en samling af Astrid Lindgrens sødeste historier om julen selvfølgelig. Sidstnævnte fik jeg engang i julegave og jeg plejer at læse den hver jul, da det ikke er “rigtig” jul, hvis jeg ikke får den læst. Den er med til at få mig i julestemning sammen med julekalendermusik. :)

  Glædelig 1.advent :)

  annkristinehald@gmail.com

 6. Jeg har faktisk ikke læst særlig mange julebøger, hvilket jeg vil gøre op med i år, så forhåbenligt kommer der snart en pakke fra Saxo med dem. A Christmas Carol er altid fantastisk!

  Idamoelmer (at) gmail (dot) com

 7. Hvor fint :) Jeg kan ikke påstå at jeg genlæser noget specifikt, når vi når julemåneden, men den første bog der falder mig ind er Dickens’ “A Christmas Carol”, som vidst er et hit hos de fleste.

  bogvalg(a)gmail.com

 8. Sikke skønt med en adventskonkurrence! Jeg har desværre ikke læst særligt mange julebøger, sidste jul læste jeg “Dash and Lily’s book of dares”, som jeg synes var utroligt sød, og passede godt til den kolde julemåned. I år skal jeg dog have læst “A Christmas Carol”, og jeg kan forestille mig, at den så vil blive min yndlingsjulebog. Den er på vej til mig i posten i Barnes and Nobles fine læderbundne udgave, der også indeholder adskillige andre julenoveller. Jeg forestiller mig, at den fremover vil blive hevet frem hvert år, når ellers det bliver december (;

  Glædelig 1. advent!

  celine-hein@hotmail.com

 9. Jeg har også lige købt det gavepapir. Det var for yndigt til, at jeg kunne lade være!

  Min yndlings julebog, er faktisk slet ikke en rigtig julebog. Det er nemlig “Little Women”, som jeg ligeså meget forbinder med julen på grund af dens hjemlige stemning og varme tone. Den er helt vidunderfin og yndlingsperfekt.

  <3 Glædelig adventssøndag du kære.

 10. Jeg har ingen yndlings julebog, da jeg aldrig har læst nogle! I år har jeg dog sørget for at samle en ordentlig stak sammen og jeg glæder mig især til at læse “A Christmas Carol” og “My True Love Gave To Me” <3

 11. Jeg har faktisk ikke en ynglings julebog, for december betyder desværre eksamener for mig. Men jeg har tænkt mig at finde mig en og har ønsket mig en masse julebøger i julegave.
  Men hvis jeg skulle nævne en, så er Harry Potter og de vises sten altid god ved juletid :)

  katrine.pedersen.1992@gmail.com

 12. Peters jul er en af dem jeg elsker at læse :D

  Peacefulangel82 @ gmail.com (Mail samles)

  Glædelig første advent

 13. Jeg har lige læst “Christmas with Billy & Me” af Giovanna Fletcher får at komme i jule stemning.. Og den var virkelig god. For et par år siden vandt min storebror “Et juleeventyr” i den sødeste lille udgave og bliver misundelig hvert år når jeg kommer i tanke om at han vandt den, for ville elske at læse den nyttede udgave hvert år som en tradition..
  line92borup@gmail.com

 14. Jeg har faktisk aldrig rigtig læst julebøger, men tror jeg vil læse let it snow i år :D så må nogle af klassikeren komme næste år :D

 15. Min yndlings julebog er “Little Women” – for mig tilhører den julen, selvom det ikke er en julebog:)
  womanwhoreads.gmail.com

 16. Som mange andre skriver i kommentarfeltet er Harry Potter og de vises sten den perfekte julebog. I år har jeg bestilt flere andre julebøger, så det bliver spændende om jeg får en ny yndlings! (:
  Fortsat god advent

 17. Jeg har faktisk ikke læst så mange julebøger. Det var vist mest i min barndom, hvor min mor læste kalenderbøger.

  Men jeg vil nævne Peters Jul – for den husker jeg uddrag fra…

  benteskou (a) gmail.com

 18. Jeg elsker den varme stemning der er i både “Harry Potter” og “Little Women”. Det er som om at de bare gør sig bedst på kolde vinterdage med varm kakao og lune tæpper, på trods af, at de jo som sådan ikke er julebøger.
  Ellers er “A christmas dream and how it came true” af Louisa May Alcott en utrolig sød og hjertevarm fortælling, der handler om den rette juleånd og glæden ved at give.

  Rikke_jin[@]hotmail[.]com

 19. Jeg elsker at læse A Christmas Carol af Charles Dickens i juledagene, og jeg regner også med at den bliver læst i år!
  Krydser fingre og glæder mig til at se, hvad der er i pakken!

 20. Tror faktisk ikke at jeg har en yngling julebog, men nok mere passager fra forskellige bøger. Bla. fra den første Harry Potter bog hvor Harry oplever sin første jul på Hogwarts, eller historier som “den lille pige med svovlstikkerne”.

 21. Hm, det må nok egentligt være Dickens klassiske “Et juleeventyr” – dog er jeg VILD med Maureen Johnsons novelle i “Let it snow”!

  sorttale(a)gmail.com

 22. Hm, af en eller anden grund, kan jeg desværre ikke rigtig huske, hvilke julebøger jeg har læst. Jeg læste dog “Et juleeventyr” af Charles Dickens sidste år, og det var virkelig godt! Men derudover er jeg også helt vildt med julescenerne i Harry Potter, og i det hele taget får Harry Potter mig virkelig også til at tænke på jul :)

 23. Man kommer vel ikke rigtigt uden om Peters Jul. Hvert år til juleafslutningen, læste vores rektor (som sjovt nok hedder Peter) på mit gamle gymnasium denne historie højt. Jeg mindes det stadig! :-)

 24. Jeg har ikke rigtig gjort mig i at læse julebøger, så Let it Snow er den første julebog jeg (kan huske jeg) har læst. Jeg har dog også planer om at læse A Christmas Carol i december, og er snart færdig med Little Women, som er lidt julet :)

 25. Jeg har ikke nogen egentlig julebog jeg foretrækker, men jeg læser gerne Ringenes Herre cirka en gang om året, gerne begyndende i julemåneden på et eller andet tidspunkt. Der er bare ikke noget mere julet end en hel masse orker der bliver smadret :-D
  martin@diasset.dk

 26. Jeg har endnu tilgode at læse en julebog til ende, men er nettop gået i gang med Et juleeventyr af Charles Dickens

 27. Det er nok ikke en hel bog, men jeg elsker historien Kitte Kry hjælper mormor af Astrid Lindgren. Mindes de mange gange min mormor har læst den for min søster og jeg. Den er så sød.

 28. Det er jo egentlig ikke en hel bog, men Den Lille Pige med Svovlstikkerne af H. C. Andersen læser jeg hver juleaften i min jubilæumsversion af Andersens samlede eventyr, som jeg fik i dåbsgave. Jeg tuder altid… Bagefter føler jeg mig taknemmelig.

 29. Jeg er vild med at læse om Harry Potters første jul på Hogwarts, men hvis hele bogens tema skal være jul, må det være a Christmas Carol.

 30. Hyggelig julekonkurrence. Jeg læser ikke så meget efter månederne, men efter den stemning vejret og lyset udenfor skaber. I de mørke måneder er det de store episke fortællinger som LOTR jeg bedst nyder. Det er dog mest jul over A Christmas Carol som jeg de sidste par år har læst i den sidste uge op til jul. Letters from Father Christmas er dog også skønne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.