Foyles


I år åbnede den nye og forbedrede Foyles, der flyttede fra én adresse til en anden. Jeg holdt meget af den gamle Foyles, der var så labyrintisk, at jeg for to år senere formåede at miste orienteringen mellem de endeløst mange bogreoler og titler. Foyles huser nemlig mere end 200.000 titler fordelt på 6.5 kilometer bogreoler, noget der er uforandret ved de nye lokaler på den nye adresse. Da jeg trådte ind i den nye og skinnende bogbutik, blev jeg ved første øjekast forblændet af dens minimalistiske skønhed fordelt på fire etager. Magien fortog sig hurtigt, og jeg endte med at tilbringe det meste af mit ophold i butikken siddende; den rustikke charme, katalogisering af bøgerne efter serie og labyrintlignende opstilling hvori charmen bestod, var sporløst forsvundet. I stedet sad jeg tilbage med en nagende følelse af, at Foyles nu til forveksling lignede en mere moderniseret udgave af gigantkæden, Waterstone’s, men som jeg langt hellere vil tilbringe timevis i end den nye og forbedrede Foyles.

Foyles er blevet en rigtig flot butik, bevares, jeg savner bare den karisma, som butikken havde før sin renovering; her ligner hver en krog hinanden, og der er slet ikke den samme særegenhed over indretningen, omend den tidligere var en kende rodet i sin svage belysning. Selvom titlerne var mange i smukke indbindinger, købte jeg ikke en eneste bog i butikken, og det tror jeg i grunden siger en hel del om min oplevelse af stedet. Jeg lod da mine fingre glide over adskillige hylder med deres farvestrålende bogrygge, men ingen af bøgerne talte til mig. Hvorvidt jeg vil genbesøge butikken, ved jeg ikke, men den kan findes på 107 Charing Cross Rd, London WC2H 0DT.

2 thoughts on “Foyles

    1. For det har butikken virkelig. Det er sådan en skam. Ikke at butikken ikke er flot og indbydende, for det er den virkelig, men som beundre af den forrige butik, så er fandt jeg det svært at holde af den nye.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.