“Whenever you read a good book, somewhere in the world a door opens to allow in more light.”


Maj måned har været fuld af solskin og glade mennesker, alt imens jeg selv har siddet indenfor, travl beskæftiget med en eksamensopgave i postkolonial litteratur, som jeg netop satte punktum for i går. Selvom meget af min måned er gået foran computerskærmen, har jeg alligevel fundet søgte solskinstunder i græsset med bøger langt fra pensum. Maj var også måneden, hvor jeg mødte forfatter, Donna Tartt, der gjorde, at jeg søgte mod København, og forvildede mig ind i bogforretninger med tårnhøje hylder, fulde af alskens vidundere. Ugen efter gjorde udforskede jeg Aarhus’ litterære indkøbsmuligheder, og blev et par bøger rigere, og selvom mine bogindkøb har været få, har mine indkøb været præget af længselsfulde blik i de udvalgte bøgers retning; bøger jeg længe har ville forevige i min samling, og som nu er blevet det.

Selvom eksaminerne forsat af mange, kribler det i fingerne efter at tage hver og en af de nyelig erhvervede bøger ned, og fordybe mig i dens saglige ro, og på nuværende tidspunkt, bedst som vi sætter punktum for måneden, har jeg allerede læst tre af de i alt otte bøger, som jeg har købt mig. Min begejstring vil ingen ende tage. Hvordan balancerer i mellem jeres bogindkøb i forhold til at få dem læst? Og har I købt bøger denne måned, som I ikke kan vente med at læse? Måske endda nogle af de samme, som jeg har købt i den forgangende måned?

12 thoughts on ““Whenever you read a good book, somewhere in the world a door opens to allow in more light.”

 1. Jeg synes, det er en rigtig god idé at forsøde eksamenslæsningen med bogindkøb :-)

  Jeg synes selv, jeg er rimelig god til at få læst de indkøbte bøger relativt hurtigt. I år har jeg valgt et tema for hver måned, hvilket ‘desværre’ betyder, at jeg ind imellem ‘bliver nødt til’ at købe bøger, der passer til den kommende måneds tema. Det gør selvfølgelig, at jeg hurtigt får læst bøgerne, så de ikke samler støv på hylderne.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Det er nemlig en rigtig fin måde at forsøde omstændighederne på. Om ikke andet prøver jeg i hvert fald at bilde mig selv det ind.

   Det kan være vanskeligt, synes jeg, at følge med, når der er så mange vidunderlige bøger, der bare venter på at blive købt og gjort til en del af ens samling, men de skal jo også gerne læses. Det glæder mig derfor, at du sagtens kan følge med. Det burde næsten belønnes med bodindkøb, synes du ikke? ;-)

 2. Åh, jeg er stadig så lykkelig for vores Gaiman-fund. De er jo fantastiske! Jeg stod faktisk i selvsamme bogbutik igen i går; sikke dog en overflod af smukke bøger og velvalgte titler. Jeg var blevet fattig, hvis den lå i Odense.

  Og Donna Tartt<3 Jeg er stadig høj på dén oplevelse.

  1. Det er utvivlsomt de smukkeste udgaver af Gaimans værker. Så fine! Åh! Hvordan modstod du alle de mange fristelser (eller det gjorde du måske ikke)?

   Ligeså er jeg, søde. Det var simpelthen eminent!

   1. Jeg modstod næsten. Den fine udgave af ‘Charlie and the Chocolate Factory’ (som vi også kiggede på sidst, hvis du kan huske det?) kom med mig hjem. Men det er jo i virkeligheden også ganske beskedent.

   2. Åh, fik du den evigt fine Charlie med hjem? Heldige asen! Den er simpelthen så pæn og atmosfærisk tro mod bogens indhold, og af grunde har jeg nu helt vildt lyst til chokolade. ;)

  1. Du må love mig at få læst noget mere Gaiman – snarest! Han er helt fantastisk. Hvad har du læst af ham på nuværende tidspunkt?

 3. Må en Københavnersnude ikke lige høre hvilken bogbutik I dog har fundet de smukke bøger i? ;)

  1. Så lad gå da. :) Bøgerne er fundet i Politikens Boghandel og på Bookdepository.com, imens andre er fundet i Vangsgaards i Aarhus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.