Read-a-thon: en minutiøs afrunding #3


Fireogtyve timer har tikket forbi i et virvar af litterære værker, der startede ud som en ydmyg stak, og med timerne voksede sig højere og højere. Jeg har genset Anne Brontës kære “Agnes Grey”, dykkede ned i intet mindre end 49 af F. Scott Fitzgeralds noveller fordel over tre bøger “The Short Stories og F. Scott Fitzgerald”, “All the Sad Young Men” og “Tales of the Jazz Age”. Omkring klokken halv fire om morgen, havde jeg læst mig igennem den sparsomme staks mange ord, og jeg udvalgte mig derfor straks en ny bog. I Essie Foxs “The Somnambulist” vandrede jeg igennem et victoriansk London fuld af skyggefulde gader og mærke hemmeligheder, og som afslutning på et perfekt læsemarathon, hengav jeg mig til Thomas Hardys mesterlige ord i “Jude the Obscure”.

Sammenlagt har jeg på fireogtyvetimer, kun afbrudt af to timers søvn, formået at læse 1852 sider, hvis man ser bort fra den håndfuld af Fitzgeralds noveller, som jeg af selv samme grund valgte at springe let og elegant hen over til fordel for uudforskede historier. Nu sidder jeg tilbage med træthed malet i ansigtet, men med et stort smil på læberne; det har været fornøjeligt at synkronlæse med Rikke, sludre på kryds og tværs med andre deltagere, og holde hinanden muntre og vågne. Fællesskabet har været stort, og jeg glæder mig allerede til efterårets læsemaraton. Nedenfor kan I se en stemningsvideo af mine fireogtyve timer. Hvordan gik jeres readathon?

Reklamer

14 thoughts on “Read-a-thon: en minutiøs afrunding #3

 1. Åh en fin video; yndig :) Det er så hyggeligt at optage og sammenklippe den slags, selvom jeg er sprunget lidt over denne gang :p .. Så er det bare rart, jeg kan hygge mig med din video i stedet :’D

  … Og sikke et svimlende sideantal! Du sov jo endda også :0 Alle de læseoplevelser, som jeg glæder mig til at diskutere nærmere med dig, når indtrykkene lige er bundfaldet igen :’)

  1. Ih, tak skal du have, kære! Det er nemlig meget sjovt at filme fragmenter og sætte dem sammen til en helhed. Det tager også bare en masse tid, tid som kunne bruges på læsning.

   Jeg sov ja, men det var kun to timer, selvom det også er tid. Dit sideantal er også vildt – virkeligt! Det er både en fordel go ulempe at være hurtigtlæser, har jeg ret? Siderne flyver bare af sted, som om man slet ikke når at nyde dem, selvom man gør det. Jeg glæder mig også til at vi kan tale lidt nærmere om “Agnes Grey” – og måske lidt om Fitzgerald?

 2. Hvor er det en fin video du har lavet :) Jeg synes at det er vildt at du har fået læst så meget! Det har været hyggeligt at læse dine update undervejs på twitter.

  Jeg synes at det gik okay med at læse, Men jeg måtte gå i seng ved 23 tiden. Og dagen i dag har jeg brugt på at sidde i toget, da jeg skulle hjem fra kæresten. Så jeg håber at jeg får læst lidt mere til oktober :)

  1. Tak skal du have. Det er jeg glad for, at du synes. Og det varmer, at du fulgte med undervejs. Det er altid lidt skægt at se, hvordan det går andre, ikke?

   Det kan også være svært at tage et helt døgn ud af kalenderen.

 3. Meget stemningsfulde billeder – og sikke en stabel, du fik tygget dig igennem. Godt gået :-)

  Jeg glæder mig allerede til næste gang. Håber jeg kan være med full-time!

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Tak. Det er jeg glad for, at du synes. Jeg er også selv meget tilfreds med mine læste bøger – de har stået på læselisten længe efterhånden, så readathon var en perfekt måde at komme igang med dem på.

   Jeg krydser fingre for, at du kan være med full-time til efteråret. Det er virkelig fantastisk og hårdt – men virkelig det hele værd.

 4. altså det tempo du bladrer i, er det seriøst så hurtigt du læser?! Skimmer du bare eller hvad? Det ser jo SINDSSYGT ud :D:D:D

  1. Overhovedet ikke, Gitte! Men store dele af den store Fitzgerald bog gjorde, at de to tynde var hurtigt læste, fordi de indeholdte flere af de samme noveller, som jeg også har skrevet i indlægget. Det kom faktisk bag på mig, at så mange af novellerne gik igen – særligt i den ene. Det var lidt ærgerligt.

   1. aaaaah :D Tænkte godt nok også der i starten af videoen, at det var vanvittigt :D:D:D Det havde ellers været imponerende ;)

   2. Hahah! Jeg læser dog heller ikek bøgerne lige så hurtigt, som jeg gør i vidoen, men jeg tvivler også på, at læserne ville se på, hvis jeg optag, hvor mange timer jeg er om at læse en bog — det er jo ikke fordi der sker det vildeste, når man sætter sig med en bog. Udadtil i hvert fald!

 5. Det lyder bare SÅ hyggeligt – næste gang VIL jeg være med! Der kommer bare altid noget i vejen *suk*

  1852 sider er godt nok imponerende!

  1. Tak, Gitte! Der er nu mange, der læste meget mere, end jeg gjorde, men jeg er selv rigtig tilfreds med sideantallet. Jeg sov trods alt også og skød lidt billeder og videoer til bloggen.

   Jeg håber virkelig også, at du kan være med næste gang. Sæt tidligt kryds i kalderen, og så kan vi dele tanker og holdninger undervejs i forløbet af marathonnet. Det er nemelig så hyggeligt.

 6. Hvor er det bare en fin video, du har lavet. Man kan virkelig fornemme den hyggelige stemning :)

  Det er også noget af en stak bøger, du har fået læst. Det er mega sejt! Jeg glæder mig til at læse dine anmeldelser af bøgerne.

  1. Mange tak skal du have, Louise! Godt at hyggen kom frem videoen, det var nemlig også mit ønske.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.