Read-a-Thon: En stille opdatering #2


Klokken 14:00: jeg har sat mig til rette med en kande te, og med en masse frugt og nødder inden for rækkevidde, er jeg klar til at genlæse Anne Brontës “Agnes Grey” sammen med Rikke, imens vi diskuterer passager og persongalleri, og holde ros opdateret om den andens læsning. Sammen genoplever vi bogens sødme.

Klokken 15:50: Jeg har netop afsluttet “Agnes Grey” af Anne Brontë med et smil på læbende; jeg sukkede dybt over Edward Westons person, Agenes vedblivende kærlighed til dyr og den gradvist spirende kærlighed, som indrammede bogens sider. At dele genlsæningen med Rikke var fornøjeligt. Den næste bog i rækken er “All the Sad and Young Men” af F. Scott Fitzgerald, hvis forside er særligt indbydende.

Klokken 17:42: Den sidste side i “All the Sad and Young Men” af F. Scott Fitzgerald endte alt for hurtigt; jeg sad tilbage og knugede bogen ind til brystet, for at oplevelsen skulle vare ved. Selvom jeg knuselsker Fitzgerald, så overraskes jeg altid over hans fortryllende sprog, der bærer skygger af melankoli. For at vedblive i den atmosfære, dykker jeg nu dybere ned i hans forfatterskab med “The Short Stories of F. Scott Fitzgerald”, en murstensbog på næsten 800 sider, der skal udgør de sene aftenstimer.

Klokken 18:38: Aftensmaden er indtaget, og min elkedel synger lystigt, imens jeg tømmer den ene tekop efter den anden. Min læsning af Fitzgeralds noveller tager spæde skridt, men jeg nyder hvert sekund af oplevelsen, som utvivlsom vil fylde mine nattetimer med 1920ernes atmosfæriske melankoli og sorgløshed til lyden ikonisk jazz.

Klokken 00:14: Jeg er målløs over, hvor stor indsigt “The Short Stories of F. Scott Fitzgerald” gav mig, og hvor mange af hans noveller, der udgøre forløbere for hans senere romaner. Jeg valgte dog at springe de historier over, som var gengangere fra tidligere læst bog, hvilket gjorde den lidt hurtigere at læset, selvom jeg har fået selskab af en buldrende hovedpine. Lidt søvn kan måske afhjælpe tordenbragende…

Klokken 02:26: Uvejret er ovre, og jeg tager nu hul min sidste planlagte bog, som er “Tales from the Jazz Age” af F. Scott Fitzgerald, som er lige så smuk som “All the Sad and Young Men” af udseende og formenetlig også af indhold.

Klokken 03:27: “Tales from the Jazz Age” viste sig at indeholde en lang række noveller, som jeg læste tidligere under marathonnet, hvilket gjorde, at bogen var ovre i løbet af et split sekund. Novellesamlingen viste en anden side af Fitzgeralds forfatter skab i form af blandt andet skuespil og genreskift. Da det var den sidste af mine fire planlagte bøger, har jeg udforsket min bogsamling, og fundet en femte bog at udvide stakken med; valget faldt på “The Somnambulist” af velformulerede Essie Fox.

Klokken 08:25: søvnen kaster tunge skygger af sig under mine øjne, og min læsehastighed bærer også præg deraf. Dog har jeg færdiglæst “The Somnambulist”, som jeg virkelig har ville læse længe. Der er fem timer tilbage af readathon, og jeg forventer således kun at kunne læse én bog mere inden denne gangs afrunding. Jeg har valgt Tohomas Hardys “Jude of the Obscure”, som jeg frygter, vil læst i et kapløb mod tiden.

Klokken 13:44: Den sidste bog i stakken er blevet læst, en masse sider vendt, og fireogtyve timer er ved at være gået. Trætheden sidder i kroppen, og øjnene klør af de litterære indtryk og oplevelser, jeg har gjort mig hen over det sidste døgnstid.

Reklamer

14 thoughts on “Read-a-Thon: En stille opdatering #2

  1. Det må du love mig at gøre – og ikke mindst dig selv! Hans sprog er så delikat og forfinet, at jeg har lyst til at nedskrive størstedelen af hans sætninger og gemme dem i hjertet.

  1. På nuværende tidspunkt har jeg læst 556 sider. Jeg er i gang med en murstensbog på 800 sider, så for at jeg ikke skal ende med at blive direkte dårlig af at læse for mange sider, som jeg gjorde ved sidste readathon, prøver jeg at tage den med ro. Hvordan går det hos dig, søde Mai?

   1. God idé! Men hvor er du altså sej :) Jeg faldt lige i søvn en tre timers tid men er vågen igen (omend ikke særlig frisk), så nu vil jeg fortsætte :)

   2. Det skal du ikke være ked af. Jeg sov også to timer tidligere på døgnet. Det var ganske enkelt nødvendigt, fordi jeg havde den enorm hovedpine, og det skulle ikke have lov til at ødelægge begivenheden. Hep, hep! Lad os så få læst en masse!

  1. Din læsning kan selv være smuk. <3 Men jeg siger der, at det er fornøjeligt at fordybe sig i hans noveller. Den udgave jeg har, og viser på billederne, har en introduktion til hver novelle, hvori det fortælles, at flere af novellerne bliver en slags forløber til "The Great Gatsby", "Tender is the Night" og alle de andre af Fitzgeralds værker. Det er så vidunderligt!

 1. Håber du får taget en lur og kommer af med den dumme hovedpine! Jeg er SÅ imponeret over hvor meget du har læst allerede, og du har virkelig givet mig lyst til snart at få læst noget mere Fitzgerald :)

  1. En lur gjorde underværker, Camilla! Jeg har slet ikke hovedpine mere. Jeg kan kun varmt anbefale den kære Fitzgerald – han er en fryd for øjet såvel som hjertet. Jeg er i øvrigt imponeret over, at du holder dig vågen. Stærkt gået!

  1. Han er simpelthen fantastisk, og jeg tænkte, at det var en god måde, at komme i dybden med ham, nu hvor et helt døgn er sat af til læsning. Hvilken af hans bøger kan du bedst lide?

  1. Det kan du selv være, Karin! Hånden på hjertet, så er jeg en smule bekymret for antallet af læste sider, men nu får vi at se inden længe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.